• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
"Ramazan'ı fırsata çevirelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -Yeşilay Batman İl Temsilcisi Şehmus Temiz yazılı açıklama yaparak, Ramazan ayının sigaranın bırakılması için fırsat olduğunu belirtti.


Temiz açıklamasında, bilim adamlarının cinayet aracı olduğunda birleştikleri, din adamlarınınsa büyük çoğunluğunun haram olduğuna inandıkları sigara illetinden kurtulmak için en güzel fırsatın Mübarek Ramazan ayı olduğunu belirterek, "Ülkemizde her yıl yaklaşık 120 bin kişinin ölümüne neden olan sigaranın günlük bilançosu 300 ölüdür. Bunu Mübarek Ramazan ayına yansıttığımızda 9 bin ölü eder. Bu mübarek günlerde ölüme sebebiyet vermek, bir Müslümanın isteyeceği en son şey olacaktır" dedi.


Bu illetten kurtulmanın tek yolunun güçlü bir irade olduğuna dikkat çeken Temiz, "Zaten yüce dinimizdeki tüm ibadet ve kabahatlerde irademizin gücü üzerine kurulu değil midir? Yaklaşık 17 saat oruçlu kalacak bedenimiz, geriye kalan 8 saatinde yaklaşık yarısını uykuda geçirecektir. Elimizde kalan 4 saatin ilk saati olan iftar vaktinde kendimizi sigara içmemeye şartlandırır ve sonrasında içenlerin yanına oturmazsak çok fazla zorlanmadan sigara ile aramızda ki mesafeyi açmış olacağız" tavsiyesinde bulundu.


Sigara içenlerin her gün zorluk derecesi biraz daha düşecek olan bu süreçte Ramazan'ın sonlanmasıyla tamamıyla sigaradan kurtulmuş olacaklarına işaret eden Temiz, "Kötü kokmayacak, toplumdan dışlanmayacak, sağlığınızı tehdit eden en büyük unsur ortadan kalkacaktır. Haydi, hep beraber 'Bismillah' deyip bu illetten kurtulalım. Bayrama daha temiz daha sağlıklı ve daha mutlu çıkalım…" ifadelerini kullandı.


Temiz, açıklamasının sonunda, "Tüm İslam âlemi ve Batmanlı hemşerilerimizin mübarek Ramazan aylarını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenabı Hak'tan niyaz ederim" dedi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir