• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
Şırnak Üniversitesinden anlamlı yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Konya'da faaliyet yürüten Mehir Vakfı, her yıl evlenen ihtiyaç sahibi yeni çiftlere bu yıl Şırnak'taki yeni evli çiftleri de dâhil etti.


Barış sürecine katkı sağlamak isteyen Mehir Vakfı, Şırnak Üniversitesi ile birlikte bir kampanya düzenleyerek Şırnaklı 60 yeni evli çifte ev eşyası hediye etti. Törende konuşan Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Konya'daki Mehir Vakfı'nın çözüm sürecine katkı amaçlı olarak ihtiyaç sahibi yeni çiftlere yardım için kendileriyle irtibata geçtiğini dile getirdi.


Tespit edilen 60 ailenin her birine 79 parça ev eşyası hediye edileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Akmaz, "Konya'da Mehir Vakfı özelikle bu çözüm sürecinde katkı yapalım diye yeni evlenecek çiftlerimize yardımda bulunuyorlar. Biz de Şırnak'tan 50 çift sözü almıştık 60 kişilik bir liste çıktı bu 10 kişiyi de katarak hediyelerimizi verelim dedik. Normalde bir evin bir evlilikte ilk acil ihtiyacı olan ve yatak odası, oturma odası ve halı mutfak malzemelerinden oluşan toplam 79 parça ev eşyasını her bir çiftimize ayrı ayrı takdim edeceğiz. Üniversite ve Mehir Vakfı ile birlikte yapacağımız etkinliğe Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ni de davet ettik. Kendilerine teşekkür ederim" dedi.


Yardım alan Zeynep Akbaş isimli vatandaş, üniversite mezunu olduğunu ve kadro beklediğini ifade ederek, "Öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Üniversite mezunuyum ama hala kadro bekliyorum. Kadroyu beklemiş olsaydık evlenemeyecektik. O yüzden böyle bir yardım bizim için çok iyi oldu. İhtiyacımız vardı" diye konuştu.


Serdar Ayan da, yardımın kendilerini çok sevindirdiğini dile getirerek, "Bu organizasyonu öncülük eden başta Şırnak Üniversitesi olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarına ve kamu kurumlarına teşekkür ediyoruz. Böyle bir yardımın Şırnak'taki muhtaç insanlara yapılmış olması son derece sevindirici" şeklinde konuştu.


Törene, Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Nuri Nas, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Şırnak Ticaret Odası ve Acar Group yetkilileri ile çok sayıda Şırnaklı çift katıldı. (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir