• DOLAR 32.598
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2412.538
  • ...
AK Parti BDP Görüşmesi Sonuç Vermedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek`in başkanlığında başlayan görüşmeye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay,AK PartiGrup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek; BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve Hasip Kaplan ile Siirt Milletvekili Gültan Kışanak katılmıştı.

Kışanak`ın görüşme sonrası açıklamalarından satır başları

- Bizim burada yaptığımız görüşmede sorun illaki yemin etmek değildir.

- Önümüzdeki süreçte iktidar neler yapmak istiyor bunu görmek istedik. AK Parti`yi anlamaya çalıştık.

- Yeminle ilgili olarak tam olumlu ya da tam olumsuz bir cümle kuramayacağız. Her şart ve koşul altında demokratik siyaset bizim için önemlidir. Demokratik bir anayasa yapım sürecinde yer almak için mücadele edeceğiz.

- AK Parti ve BDP iki metin sundu. Metinlerin birleştirilip tek metne çevrilmesi konusunda sıkıntılar var. AK Parti hazırladığımız metne onay verseydi umutlu olabilirdik. Yetkili kurullarımız yemin konusunda bir karar verecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli`nin açıklaması

- Üzerinde mutabakat sağlanacak bir metin oluşmadı. Hazırladığımız metinde evrensel ilkeler yer aldı, yeni anayasa için öngörülen maddeler hazırlandı.

- BDP`nin de desteklediği metnimiz eksik olarak değerlendirildi. Kendi metinlerinde yer alan bazı maddelerin kesinlikle yer alması gerektği belirtildi. Spesifik konulardaki istekleri yargıya müdahale söz konusu içermekteydi. Bunu yapmamız mümkün değil.

- Tutuklu vekillerle Hatip Dicle`nin konumuna ilişkin, istekleri oldu. Bu tarz bir ifadenin metinlerde yer alması demek yargıya açıkça müdahalesidir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir