• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Maden İşçileri İlk Sahuru Yerin Altında Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zonguldak`ta çalışan kömür madeni işçileri, Ramazan`ın ilk sahurunu yerin yüzlerce metre altında yaptı.

Merkez ilçeye bağlı İnağzı mahallesinde faaliyet gösteren Aslantürk Madencilik`e ait maden ocağında çalışan gece vardiyası işçileri, sahur vaktinin girmesiyle çalışmaya ara verdi. Yanlarında getirdikleri yiyeceklerle tahtadan kurdukları sofraya oturan işçiler, Ramazan ayının ilk sahurunu yapmanın heyecanını yaşadı. Domates, biber, salatalık, kavun, zeytin, peynir, soğan ve ekmekten oluşan mütevazi bir sofranın etrafına dizilen maden işçileri, kazasız belasız bir çalışma dileğinde bulundu.

40 yıllık madenci İbrahim Çamlı (53), Ramazan ayının bütün İslam alemine hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Kazasız belasız bir yıl olsun. Barış ve mutluluk olsun. Çoluk çocuğunun rızkı için yerin yüzlerce metre altına giren bütün madenci arkadaşlarıma Cenab-ı Allah`tan kolaylıklar diliyorum. Herkes evinde Ramazan`a girmek ister ama çalışıp para kazanmak zorundayız. Burada oruç tutmak zor değil; Allah insanlara yardımcı oluyor. Bu bir davadır. Hem yerin altında rızık kazanıyorsun, hem ülkeye katkı yapıyorsun hem de çoluk çocuğuna helal para kazanıyorsun. Zor olduğu kadar kolaylığı da var. Bunu yaşamak lazım. Bizim için bir gurur verici bir şey" dedi.

"MADENDE BİR AİLE GİBİYİZ"

Madende 130 işçinin çalıştığını belirten Maden Mühendisi Serhat Kalma (29), "Dışarıda olduğu gibi oturduk, ilk sahurumuzu yaptık. Bazıları bunu başka yerde yaparken biz yeraltında yapıyoruz. Sonuçta zaten biz burada bir aile gibiyiz. Çünkü yeraltı başka bir dünya. İşçiler her ne kadar ailelerinden uzakta içlerinde burukluk olduğunu söylese de burası onların öteki ailesinin olduğu yer. İşçiler kaynaşıyorlar. Birlik ve beraberlik içinde çalışıyorlar. Ramazan aylarında vakit gelince herkes sofrasını kuruyor ve sahurumuzu yapıyoruz" diye konuştu.

Bu arada, Ali Soylu (33) isimli madencinin seslendirdiği "Her yerde Sen varsın Allahım" isimli ilahi dinleyenleri duygulandırdı. İşçiler, sahur sofrasında dua etmelerinin ardından işlerinin başına döndü.

Cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir