• DOLAR 32.558
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2425.704
  • ...
"Temel sorunlar İslam'la çözülür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - HÜDA PAR Van İl Başkanı Av. Rasim Saygın, İl Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan ve parti üyelerinden Mehmet Tasan, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunu ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan ve heyeti karşıladı.

 

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan'ın, HÜDA PAR'ın Kürt ve Alevi sorununa bakış açısını sorması üzerine İl Başkanı Av. Rasim Saygın, "Parti olarak halkların kardeşliğini savunuyoruz. Temel sorunlara İslam'ın çözüm sunacağına inanıyoruz. Dolayısıyla Kürt halkına tüm hakların verilmesinin şart olduğuna inanıyoruz. Aradaki kuvvetli bağ İslam olsun, yani bağlayıcı bağ İslam olsun ama haklar konusunda da Kürtler, Türkler, Lazlar, Zazalar kim varsa hepsi eşit olsunlar. Siz tüm hakları verseniz de arada İslam bağı olmazsa yine kopmalar olur" dedi.

 

Sayğın sözlerini şöyle sürdürdü: "Alevi halkı da halklarımızdan bir halktır. Tüm Türkiye halkının ne hakkı varsa onlar da aynı haklara sahiptirler. Siz bir halkı yok saydığınızda Allah'ın bir ayetini yok sayıyorsunuz demektir. Parti olarak bir ırka has değiliz. Çıkış noktamız belki Kürt halkının bulunduğu bölgeler olabilir ama biz Türkiye'nin Partisiyiz."

 

Şuurlu Öğretmenler Derneği'ne ziyaret
Hür Dava Partisi Van İl Başkanı Av. Rasim Saygın, Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan ve parti üyesi Mehmet Tasan Şuurlu Öğretmenler Derneği'ni ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini Dernek Başkanı Öğretmen Etem İlhan ve dernek yetkilileri karşıladı.

 

İl Başkanı Av. Rasim Saygın, "Müslümanların birlikteliği çok önemlidir. Küfür tek millet olduğuna göre Müslümanlar niçin tek millet olmasın. Allah'ın emri de bu değil mi? Birbirimize sımsıkı sarılmak zorundayız. Fikir alışverişinde olmamız lazımdır" dedi.

 

ÖĞ-DER Başkanı Etem İlhan da, "Müslümanların dağınık olmaları gerçekten üzücü. Sadece öğretmenlerimiz bir araya gelip hizmet etmeleri için Şuurlu Öğretmenler Derneği'ni kurduk. Elimizi çabuk tutmalıyız. Gece ve gündüz çalışmak zorundayız. Allah (cc) çalışanlara yardım edecektir. Bu vesile ile HÜDA PAR'a başarılar diliyorum." dedi.

 

Ziyaret parti programının hediye edilmesi ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir