• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
"İş Kurmak Engel Değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, "Girişimcilik Engel Tanımaz Projesi" kapsamında girişimcilik programından yararlanmak isteyen engellilere ve kurum hizmetleri hakkında bilgi almak isteyen diğer engelli vatandaşlara yönelik "İş Kurmak Engel Değil " konulu seminer düzenledi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "Girişimcilik Engel Tanımaz Projesi" kapsamında girişimcilik programından yararlanmak isteyen engellilere ve kurum hizmetleri hakkında bilgi almak isteyen diğer engelli vatandaşlara yönelik olarak; Mersin Çalışma ve İş Kurumu, KOSGEB ve Türkiye Sakatlar Derneği tarafından "İş Kurmak Engel Değil " konulu seminer düzenlenmiştir.

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan çalışmada; öncelikle engelli vatandaşlara ve yakınlarına yönelik olarak kurum temsilcisi Serkan Özada tarafından"İŞKUR Faaliyetleri, engellilere tanınan haklar ve dezavantajlı grupların işe girmesinde önemli olan noktalar" üzerinde durdu.

 

İş ve Meslek Danışmanı Murat Güleçoğlu da; kurum hizmetleri kapsamında KOSGEB ile protokol dâhilinde açılan "Girişimcilik Kursu" hakkında bilgi verdi.

 

KOSGEB yetkilisi İsmail Çiçekli ise, KOSGEB tarafından desteklenen alanlar, hibe, kredi miktarları, iş planı hazırlama, kadınların, engellilerin girişimcilik alanındaki avantajları konularında bilgilendirdi.

 

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Mürsel Çiftçi; yapılan etkinlikten ötürü engelli vatandaşlar adına kurumlara teşekkür ederek, kurumlarla ilişkileri geliştirmek istedikleri beyanında bulundu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir