• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Diyarbakır`da darbeci alçaklar lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkez Yenişehir ilçesi Ofis AZC Plaza önünde Özgür eğitim sen başkanı tarafından Mursiye destek amacıyla yapılan basın açıklamasında, darbeci Sisi ve yandaşlarına tepki gösterildi. Şehid edilenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
Mısır`da sabah namazı kılarken kurşunların hedefi olan şehit Müslümanlar için Ofis Camisi`nde gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
Ardından basın açıklamasının yapılacağı AZC Plaza`ya yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte tekbirler ve mursi lehine sloganlar atıldı.
 
Cunta karşısında ayağa kalkan kardeşlerimizin yanındayız
Basın açıklamasını okuyan Özgür Eğitim-Sen Diyarbakır şube sekreteri Mehmet Deniz, "Mısırda askeri cunta karşısında ayağa kalkan kardeşlerimizin yanındayız. Mısır`da başta Siyonist İsrail olmak üzere İstikbardan ve bölgedeki işbirlikçilerinden geniş destek alarak yapılan askeri darbe, İslam coğrafyasının Müslüman halklarını bu mübarek zamanlarda bir kez daha hüzne boğmuştur" dedi.
 
Deniz açıklamanın devamında, "Askeri cuntanın Muhammed Mursi`nin askerin yetkilerini sınırlandıran bir takım düzenlemelerinden rahatsız olması, Gazze`ye yönelik politikaların İsrail`de ve Mısır askeri cuntasında oluşturduğu korku ve ek olarak liberal darbeci Baradey`in batılı dostlarının darbeye ikna yönündeki canhıraş çabaları bunlardan yalnızca birkaç örnektir" diye konuştu.
 
Demokrasi putunu yiyen Batı!
Deniz, "Hem demokrasi dediğiniz yollardan seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ve ülkedeki en büyük halk hareketine karşı darbe yapıp hukuku ayaklar altına alacaksınız, hem de demokrasi havarisi kesileceksiniz! Biz batının bu demokrasi kutsalını adeta puttan bir helva olarak yeri geldiğinde nasıl yediğini, Bosna`da, Cezayir`de, Afganistan`da ve İslam coğrafyasının daha birçok bölgesindeki örneklerden biliyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
Canlı yayın darbesi!
Kısa bir açıklama yapan Özgür Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı M. Masum Yokuş, "Arkalarına İslam düşmanlarını alan paşalar yanlarına da münafık şeyh ve papazları alarak hiçbir hak ve hukuk tanımadan canlı yayında darbe yapmışlardır" şeklinde konuştu.
 
Darbeci alçakları lanetliyoruz
Yokuş ayrıca, "Bu darbeye başta İsrail olmak üzere AB ülkeleri, Şeyhler ve Esad diktatörü de sevinenler arasında olmuştur. Başta Mısır olmak üzere Dünyadaki tüm Müslümanlar darbeye karşı ayağı kalkmıştır. Müslümanları şehit eden darbeci alçakları lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.
(M. Sait Adıyaman / Hüseyin Asana - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir