• DOLAR 32.534
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2432.041
  • ...
Başkan Altepe, Bursalıların Ramazan ayını kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak, yardımlaşma ve paylaşmanın öne çıktığı Ramazan ayının Bursa'ya yakışır şekilde yaşanacağını söyledi.

 

On bir ayın sultanı Ramazan ayının anlamına yakışır şekilde geçirilmesini temenni eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bu yıl da her yıl olduğu gibi 11 ayın sultanı Ramazan ayını Bursa'da birlik, beraberlik, dayanışma ve huzur içinde geçirelim istiyoruz" diye konuştu.

 

Başkan Altepe, dayanışmanın odağı olan Ramazan ayında Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk çalışmalarının ve Temaşa-i Ramazan programının Ramazan ayına daha da anlam katacağını belirtti. Başkan Altepe, Ramazan ayının bu yıl Bursa'da özel programlarla farklı bir atmosferde yaşanacağını söyleyerek, "Ramazan ayı, her yıl hayatımıza ayrı bir renk ve tat katıyor. Bursa olarak bu yıl da Ramazan ayının tüm renkleriyle yaşanması için gereken çalışmaları gerçekleştirdik" dedi.

 

Temaşa-i Ramazan 2013 etkinlikleri, Merinos Park'ta gerçekleştirilecek. Yerel tasavvuf müziği sanatçılarından Hüseyin Taşçeşme, Ubeydullah Sezikli, Sinan Topçu, Veysel Bilen, Mesut Yavaş, Abdullah Beyhan, Ahmet Feyzi ve Bayram Büyükoruç'un programları severek izlenecek. Gazeller, kasideler, naatlar ve ilahiler'in sema gösterisi eşliğinde icralarının yapılacağı gazel konseri, teşvih ve naat konseri, Enderun teravihi konseri ve ezan temalı konserleri de programda yer alıyor.

 

Kadir gecesinde Mevlid, Kur'an-ı Kerim ve tasavvuf müziğinin nadide örneklerinden hazırlanmış repertuarın yanı sıra Mevlevi mukabelesi, niyaz ilahisi ve okunacak aşr-ı şerif ile kadir gecesi programının da keyifle dinlenecek.

 

Bursa'da Ramazan boyunca her perşembe hafızlardan Kur'an-ı Kerim ziyafeti yaşanacak, her cuma günü de 'Ramazan'da Sağlık' programlarında uzman doktorlar halkı bilinçlendirecek.

 

Öte yandan Ramazan ayında Enderun teravihleriyle de özel bir gelenek Bursa'da yaşatılacak.

 

Aşevinde 4 bin kişiye iftar, ihtiyaç sahiplerine de 'Gülümseten Kart'

Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki katlı otoparkta kurulan ve yoksul vatandaşların yanında iftar saatinde evine ulaşamayan herkese hizmet verecek olan aşevinden her gün 4 bin kişi, Emirsultan meydanında da her gün en az bin kişi sıcak yemek yiyebilecek.

 

Orhangazi parkı, Osmangazi Metro istasyonu ve Merinos Parkı'nda da vatandaşlara iftar saati çorba dağıtılacak. Erzak yardımları için de hazırlanan 'Gülümseten Kart' ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar sadece Ramazan'da değil tüm yıl boyunca marketlerden alışveriş yapabilecek. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir