• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Umut Platformundan bin yüz kolilik yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Umut Kapısı Gıda Bankası Suriyeli muhacirler ile Diyarbakır`daki fakir ailelere bin yüz koli yardım malzemesi dağıttı.

Umut Kervanı Yardım Platformu Ceylanpınar`daki Suriyeli muhacirlere ulaştırılmak üzere 500 kolilik yardım malzemesi gönderdi. Suriyeli muhacirlere daha önce de defalarca kez yardım malzemesi platforma üye Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankasının başkanı M. Sıddık Furkan gönderdikleri yardımların Ceylanpınar`da faaliyette bulunan Ensar Der aracılığı ile Suriyeli ailelere ulaştırılacağını söyledi.

Başvuran muhtaç ve mağdur ailelere Ramazan ayına bir gün kala 600 yardım kolisini ulaştırdıklarını belirten Furkan, " Ramazan ayında 3 periyotlu bir şekilde çalışacağız. Ramazan ayının ortasında da muhtaç ailelere inşallah yardım ulaştırmaya çalışacağız. Ramazan`ın sonunda ise bize başvuran mağdur ailelere yardımlarımızı ulaştıracağız. Bize başvuran insanlara ulaşmakta güçlük çekiyoruz, bu yüzden duyarlı insanların muhtaç ailelere sahip çıkmasını istiyoruz. Hayırseverlerimiz dilerse bizim tespit etmiş olduğumuz ailelere yardım kolileri alıp verebilirler, ya da bizim aracılığımız ile yardımları biz ulaştırabiliriz." şeklinde konuştu.

Suriye`den gelen muhacir kardeşleri için 500 adet yardım kolisini bir kamyon ile yola çıkardıklarını ifade eden Furkan, "Bu yardımları Diyarbakır Umut Kapısı olarak 200 koli, Batman Umut-Der Gıda Bankası olarak 100 koli ve Van Rahmeteli Gıda Bankası olarak da 200 koli, olmak üzere toplam da 500 yardım kolisini 1 kamyona yükledik. Yardım kamyonu Ceylanpınar`da bulunan Ensar-Der`e teslim etmek üzere, gönüllü arkadaşlarımız ile gönderdik. İnşallah bu yardımlar en kısa zamanda muhtaç ailelere ulaşır. Hayırseverlerimiz dilerse onlarla beraber, muhtaç ailelerimize gidebiliriz. Hayırsever Müslümanların yardımlarını bekliyoruz." diye konuştu. (Sedat Aslan-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir