• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
Filistin Son Şehidini Uğurladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal güçleri tarafından şehit edilen En-Necah Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki İbrahim Serhan dün (13 Temmuz Çarşamba) Batı Yaka`nın Nablus kentinde düzenlenen kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verildi.

Serhan`ın cenaze törenine Batı Yaka`daki İslami Hareket milletvekillerinden Şeyh Hamid El-Beytavi, Yasir Mansur, Davud Ebu Seyr, Hüsnü El-Burini, Muna Mansur ve Şeyh Halid Ebu Tus da katıldı.

İbrahim Serhan`ın kasıtlı olarak öldürülmesini çirkin bir cinayet olarak nitelendiren milletvekilleri, Siyonist işgal güçlerinin Filistinlilere yönelik uyguladığı planlı soykırım politikasına dikkat çekti.

Milletvekilleri, Filistin halkına yönelik ihlaller karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmasını eleştirirken, şehidin cenaze namazını kıldıran Şeyh Hamid El-Beytavi, şehitliğin faziletlerini anlattı ve şehidin ailesinin sabrına övgüde bulundu.

Siyonist işgal güçlerinin üniversite öğrencisi İbrahim Serhan`ı şehit etmesi hakkında konuşan Filistinli milletvekilleri Dr. Eymen Drağime ve Halid Ebu Tus, işgal rejiminin Filistin halkına karşı saldırılarına ve barbarlığa devam ettiğini söyledi.

Batı Yaka`nın Nablus kentindeki En-Necah Üniversitesi Fen Fakültesi öğrencilerinden 22 yaşındaki İbrahim Serhan, dün sabah (13 Temmuz Çarşamba) erken saatlerde El-Faria Mülteci Kampı`nı basan işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit olmuştu.

Görgü tanıkları, Siyonist işgal askerlerinden birinin sabah namazı için camiye gitmekte olan İbrahim Serhan`a hiçbir uyarıda bulunmadan doğrudan ateş açtığını ve işgal askerlerinin kan kaybeden Filistinli gence sağlık ekiplerinin yaklaşmasını engellediklerini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir