• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
Mukabeleye "Katılım" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Best-Der, dernek binasında düzenlediği seminerde, Ramazan ayında fert ve toplum olarak yapması gereken hususlar hakkında bilgi verdi.


Seminerde katılımcıları bilgilendiren yardım komisyonu başkanı Emrullah Uysal Hoca, Ramazan ve Ramazan'ın içerisinde bulunan bin geceden daha hayırlı olan kadir gecesini en iyi şekilde ihya edilmesi gerektiğini belirtti.


Ramazan ayı ve Kadir gecesinin önemini anlatan Uysal şunları söyledi: "Bu ayda bütün Müslümanlar Rablerinin kendilerine farz kıldığı Ramazan oruçlarını tutmalıdır. Bu ay içerisinde şeytanlar zincire vurulur, cehennem kapıları kapatılarak, cennet kapıları sonuna kadar açılır. Bu ayın içerisinde bulunan ve bin geceden daha hayırlı olan kadir gecesini en güzel şekilde ihya edilmelidir" dedi.


Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu bu ayda camilerde yapılan mukabelelere mutlaka herkesin iştirak etmesi gerektiğini vurgulayan Uysal, "Buna imkânı olmayanlar bu mukabeleleri evde aile fertleriyle birlikte yapmalıdır. Bu ayda akraba ve komşu ziyaretleri ihmal edilmemelidir. Hastalar mutlaka ziyaret edilmelidir. Dargın ve küskün olanlara gidilerek onları barıştırılmalıdır. Darda bulunan insanların yardımına gidilmelidir. Her mümin bu ayı kendisine ganimet olarak bilmelidir. Kendisi bu ganimetten faydalandığı gibi, bundan gafil olanlarında faydalanması için mücadele etmelidir.

Bu ayda Allah'ın farz kıldığı zekât farizasını yerine getirerek Fıtır sadakasını mutlaka vermelidir. Bu yolla fakir ve mağdur insanlar sevindirilerek onlarında bayramlarının sevinç içerisinde geçmesine vesile olunmalıdır. Namazlar camilerde cemaatle kılınarak, camide yapılacak sohbet halkalarına iştirak edilmelidir. Bu yolla hem İslami bilgilerinin geliştirilmesi hem de camiye gelen cemaatle kaynaşılmalıdır" ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir