• DOLAR 32.576
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2431.492
  • ...
HÜDA PAR'dan Mısır katliamı ve Ramazan açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Hür Dava Partisi Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Batı ve ABD'nin emperyal hedefleri için İslam'a karşı yapılan darbeyi protesto eden Mısır Müslümanlarına yapılan saldırıyı tel'in ediyoruz." ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca "Mübarek Ramazan Ayı'nın İslam ümmetinin vahdetine, silkinişine ve uyanışına vesile olmasını temenni ediyoruz." denildi."

 

Besmele ile başlayan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

"Müslümanların katledildiği bir günde Ramazan'a girmekteyiz"

"Myanmar'da Müslümanlara yönelik vahşetin sürdüğü, Suriye ve Irak'ta Müslümanların birbirini katlettiği ve Ramazan arifesinde Mısır'da sabah namazı vakti elliden fazla Müslüman'ın katledildiği bir günde mübarek Ramazan Ayı'na girmiş olacağız." diye ifade edildi.

 

"Batı ve ABD için yapılan saldırıyı tel'in ediyoruz"

Müslümanların, siyonist ve işgalci israilin çıkarlarına kurban edilmekten çekinilmediği ve Müslüman'ın Müslüman'a kırdırıldığı bir zamanda Ramazan Ayı'na kavuşma sevincimiz buruk kalmaktadır. Batı ve ABD'nin emperyal hedefleri için İslam'a karşı yapılan darbeyi protesto eden Mısır Müslümanlarına yapılan saldırıyı tel'in ediyoruz.

 

Kendi halkına silahları doğrultup ölüm kusan cunta idaresini tel'in ediyoruz. İslam Ümmetinin bir parçası olarak, emperyal çıkarlar uğruna katledilen Müslüman kardeşlerimizin yasını tutmaktayız.

 

İhvan ve Mısır halkına taziye

Başta Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan-ı Müslimin olmak üzere Müslüman Mısır halkına taziyelerimizi sunuyor ve başsağlığı diliyoruz. Gecenin en karanlık anı şafağa en yakın anıdır.

 

Hak ve adalet âşıkları Ramazan'ın bereketiyle devrimi tamamlayacak

Meydanları dolduran hak ve adalet âşıkları, inşaallah Ramazan Ayı'nın bereketi ile devrimi tamamlayacak ve İslam ümmetini sevindirecektir. Yarın başlayacak olan mübarek Ramazan Ayı'nın; İslam ümmetinin vahdetine, silkinişine ve uyanışına vesile olmasını temenni ediyoruz." (Murat Burtaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir