• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Sağlıkçılardan şiddete tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-SES Batman Şubesi sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına tepki gösterdi.
Saat 12.30'da Batman Bölge Devlet Hastanesi İdare Binası önünde yapılan basın açıklamasını SES Şube Başkanı Esat Altunışık okudu.

Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik saldırının olmadığı gün olmadığını belirten Altunışık, "Onca uyarılarımıza ve bu konudaki hassasiyetimize rağmen, şiddetin önüne geçilmiyor geçilemiyor. 30 yıla yakındır devam eden savaş ortamında şiddeti tüm çıplaklığı ve acımasızlığı ile yaşayan bu coğrafyanın insanları olarak bizlerin şiddete karşı daha tavizsiz ve karşı bir duruş sergilememiz gerekirken maalesef ilimiz Bölge Devlet Hastanesinde son 20 günde 3. Şiddet olayı ile karşı karşıya kaldığımızı üzülerek belirtmek istiyorum" dedi.

Altunışık, hastaların güvenliğini sağlamak ve ziyaret saatlerine uyulmasını isteyen güvenlikçilerin saldırıya uğramasının ardından son olarak acil serviste görevli hamile bir hemşirenin sözlü ve fiziki olarak bir hasta yakının şiddetine maruz kalarak darp edildiğini kaydetti.

Hastaların hastalıklarına şifa, dertlerine derman olmaya çalışan sağlıkçıların şiddetle karşılaşıyor olmasını eleştiren Altunışık, "Yetkililere daha ciddi ve samimi olma, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarında idarecilerin duyarlılık göstererek çalışanın yaşadığı mağduriyette kurum avukatlarının da desteğini vererek anında müdahil olmasının gerekliliğini buradan bir kez daha ifade ediyor sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddete karşı daha kararlıkla mücadele etme çağrımızı tekrarlıyoruz." şeklinde konuştu. (Cevher Ekinci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir