• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Almanya`da yine Türkiyeli Aileye Ait Evi Yaktılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`nın güneyindeki Reutlingen şehrinde aralarında 9`u çocuk olmak üzere 17 kişi itfaiye tarafından evden çıkarılarak kurtarıldı. Türkiyeli ailelerin oturduğu binanın yakınında bulunan ve yine bir Türkiyeliye ait boş bir depoda çıkan yangının çevreye yayılması üzerine itfaiye müdahalesi ile yangının, ailelerin oturduğu eve ulaşması engellendi. Yangının söndürülmesi için olay yerine gelen itfaiyecilerden üçü yaralandı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, yangının Mart ayından bu yana bölgede devam eden kundaklama saldırılarının bir devamı olduğu belirtildi. Şehrin kuzeyinde oturan insanları tedirgin eden saldırılarda şimdiye kadar çöp kovaları ya da atılan eski eşyalar ateşe verilmişti. Deponun kundaklanması ise doğrudan insan hayatını tehlikeye sokan bir saldırı olarak yapıldı. Reutlingen Kriminel polisinin daha önceki olaylarda olduğu gibi son kundaklama saldırısı hakkında da soruşturma başlattığı bildirildi.

Reutlingen`deki son kundaklamadan önce de Tübingen Başsavcılığı önceki saldırılarla ilgili bilgi verenlere 1000 Avro para ödülü verileceğini duyurmuştu. Reutlingen`deki saldırı ile ilgili olarak da polis vatandaşlardan bilgi istedi. Polise bilgi vermek isteyenlerin 07121/942-4444 numaralı telefonu arayabilecekleri ya da herhangi bir polis karakoluna giderek bilgi verebelicekleri kaydedildi.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir