• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Ramazan mukabelesi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Yaptığı İslami etkinliklerle adından söz ettiren İkra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Ramazan ayının gelişiyle birlikte her yıl yaptığı mukabele programlarına başladı.
Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu ay olan mübarek Ramazan ayının gölgesi Müslümanların üzerine düştü..

Mukabele programına erken başlayan İkra-Der programını Kadir Gecesinde bitirmeyi hedefliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan dernek hatiplerinden ve mukabeleyi okuyan hocalardan Ömer Faruk Arslan,Ramazan ayının Kur'an ayı olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: "Biz biliyoruz ki Kur'an-ı Kerim Ramazan ayında nazil oldu ve Ramazan ayında Cebrail(as) ile Hz. Peygamber(s.a.v) karşılıklı Kur'an okuyarak mukabele yapmışlardır. Bizlerde İkra Der olarak hem bu ayda nazil olan Kur'an-ı Kerimin hatrına hem okunan her bir harfinin binleri bulan sevabına binaen derneğimizde ve tüm temsilciliklerimiz de mukabele programı başlattık. Allah'a hamdolsun daha ilk günden yoğun bir katılım sağlandı."şeklinde konuştu.

Kur'an-ı Kerim'in tam olarak indirildiği gün olan Kadir gecesinde mukabeleyi sonlandırmayı hedeflediklerini belirten Arslan, "Rabbimiz izin verirse Ramazan-ı şerif'in 27.gecesi Kadir gecesi olarak rivayet olunan gece de son cüz'ümüzü de okuyarak hatmimizi tamamlayıp teslim etmeyi düşünüyoruz." Şeklinde ifade etti.
Ramazan-ı Şerifin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileyen Arslan, bu aya binaen herkesin en az bir defa Kur'an-ı Kerimi okuyup bitirmesi tavsiyesinde bulundu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir