• DOLAR 32.521
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.701
  • ...
Davutoğlu ve Bozdağ'dan katliama tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Mısır'ın başkenti Kahire'deki Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde sabah namazı kılan yzbinlere ateş açılması sonucu şu ana kadar 51 kişinin hayatını kaybettiği katliam sonrası Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Devlet Bakanı Bozdağ'dan kınama mesajları geldi.

 

Katliamı temel insanlık değerleri adına şiddetle kınıyorum

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'da sabah namazında yaşanan katliamı, temel insanlık değerleri adına şiddetle kınadığını açıkladı.

 

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklama yapan Davutoğlu, "Mısır'da sabah namazında yaşanan katliamı, savuna geldiğimiz temel insanlık değerleri adına şiddetle kınıyorum. Provokasyonlara rağmen Mısırlı kardeşlerimizin bundan sonra da vakar içinde demokrasiye ve özgür iradelerine sahip çıkmalarını bekliyoruz" dedi.

 

Davutoğlu'ndan Mısır halkına taziye

Mesajında, Mısır halkının iradesine saygılı bir siyasi normalleşme sürecinin başlamasının gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, kardeş Mısır halkına taziyelerini iletti.

 

Mısır demokrasi talebinin umududur

Davutoğlu mesajının devamında, "Mısır, Ortadoğu'da yükselen demokrasi talebinin umududur ve Türkiye her zaman Mısır halkıyla dayanışma içinde olacaktır" ifadesini kullandı.

 

Bozdağ: Bu katliamı yapanları lanetliyorum

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır'da sabah namazı sırasında yaşanan katliamı lanetledi.

 

Bozdağ Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

 

Darbecilerin ve destekçilerinin vicdanları rahat mıdır?

"Mısır'da sabah namazında yaşanan katliamı, bu katliamı yapanları ve yaptıranları şiddetle lanetliyorum ve kınıyorum. Mısır'daki darbeye darbe demeyerek destek verenler, darbeye desteğini açıklayanlar ile darbeyi coşkuyla kutlayanların vicdanları rahat mıdır?" (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir