• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Rachel`in annesi: Amerika, israil`in tasmalı kölesidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerikalı barış aktivisti "Rachel Corrie"nin feci bir şekilde ve göz göre göre katil İsrail Ordusu dozerinin tekerleri altında can vermesi olayı üzerinden 8 yıl geçti ve Rachel`in yaslı ailesi hala gerçeği ortaya çıkarabilmek için Siyonist İsrail mahkemesinin koridorlarında gelip gitmekte. Üstelik bu mahkeme de büyük çabalar ve Siyonistlerin bir hayli ilgisiz davranmalarının ardından nihayet 2010 yılında kuruldu ve bugüne kadar 15 duruşmada 23 şahidi sorguladı.

Rachel Corrie`nin annesi ve uluslararası insan hakları aktivistleri açısından Rachel`in dosyası, ABD`nin Siyonist İsrail`i koruma ve destekleme yolunda kendi yurttaşlarının da haklarından vaz geçmeye hazır olduğunu göstermekte. Nitekim Rachel Corrie`nin ailesi İngiliz "Guardian" gazetesine verdikleri röportajlarında bu hususu açıkça dile getirmiştir.

Rachel Corrie`nin annesi bu röportajın bir bölümünde şöyle konuştu: "Kızımın ölümü, ABD`nin ne derecede zalim ve gaddar olduğunu ortaya çıkarıyor. Bu ülkenin yetkilileri İsrail lehine Filistinlileri zararlı çıkarma uğruna kendi Amerikan yurttaşlarına da acımıyor ve rahatça feda ediyorlar."

Anne Corrie daha sonra kızının başına gelen olayı hatırlatarak "Rachel 2003 yılında, kendi ülkesinin (ABD) yapıp da İsrail Ordusuna verdiği bir Katerpilar modeli dozerin altında ezildi. Suçu neydi peki? Sadece bir evin Filistinlilerin başına yıkılmasını engellemek istemişti. O ev de İsrail Ordusunun yasa dışı temizleme operasyonu kapsamında yıktığı binlerce Filistinli evden sadece biriydi" ifadesini kullanırken "ABD bugüne kadar defalarca, İsrail`i Amerika uyruklular karşısında sorumlu davranmaya zorlamak istedi ve başaramadı. ABD hükümeti bugün deniz devriyeleri oluşturma ve Gazze sakinlerini deniz yoluyla da kuşatma altında tutma konusunda İsrail`le işbirliğinde bulunuyor" diye ekledi.

Fars Haber Ajansı

Bu haberler de ilginizi çekebilir