• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
İhvan`dan İntifada Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR - İhvan`ul Müslimin Cemaati Kahire`deki Cumhuriyet Muhafızları Karargâhı önünde yüz binlerin sabah namazı kılması esnasında yaşanan katliam nedeniyle Batı destekli cunta yönetime karşı intifada çağrısı yaptı.

Mısır’da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin 3 Temmuz tarihinde askeri bir darbeyle devrilmesi sonrası, Mursi taraftarlarının ülkede gerçekleşen darbeye ve Mursi`nin görevine iadesine yönelik başlattığı barışçıl gösteriler, bu sabah Mısır ordusunun yaptığı katliamla gölgelendi.

Başkent Kahire’de Mursi’nin gözaltında tutulduğu askeri kışlanın önünde sabah namazı kılan kalabalığa Mısır ordu birliklerinin ateş açması sonucu şu ana kadar aralarında 6 aylık bir bebeğin, çocuk ve kadınların da olduğu 53 kişi hayatını kaybetti.

Katliam sonrası “tüm Mısır halkını darbecilere karşı ayaklanmaya” çağıran Hürriyet ve Adalet Partisi’nin bildirisi ise dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. “Tüm uluslararası toplumu, STK’ları ve tüm özgür dünyayı darbecilerin yaptıkları katliamlara dur demeye ve darbenin asıl yüzünü göstermeye çağıran” bildirinin tamamı şu sözlerden oluşuyor:


Hürriyet ve Adalet Partisi Açıklaması

Mısır halkı ve dünya, Pazartesi gününe (08 Temmuz 2013) Cumhuriyet Muhafızları Alayı önünde oturma eylemine devam eden masum, barışçıl ve sabah namazı kılan vatandaşlara karşı gerçekleşen silahlı saldırıyla uyandı.

Mısır polisi ve ordusu tarafından gerçekleştirilen bu katliam sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı şu ana kadar 34’e ulaştı ve ağır yaralıların fazlalığından dolayı şehit sayısı her dakika artabilir. Ambulansların yaralıları taşımakta yetersiz kalması sebebiyle, yaralılar halkın hususi arabaları ve motosikletleriyle sahra hastanelerine nakledildi.

Darbeyi reddeden ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin görevine döndürülmesini isteyen bu barışçıl göstericilere karşı girişilen bu insan katliamı Mısır ordusunun tarihinde görülmemiştir. Belki orduda hâlâ akil adamlar vardır ve bu anormal duruma son verebilirler.

Hürriyet ve Adalet Partisi olarak şunu vurguluyoruz ki; şehitlerin kanı bizi daha fazla sebata sürükleyecektir. Lanet; mücrim darbecilerin ve tüm destekçilerinin üzerine olacaktır.

Aziz Mısır halkını, tanklarla devrimimizi çalmak isteyenlere karşı ayaklanmaya çağırıyoruz. Tüm uluslararası toplumu, STK’ları ve tüm özgür dünyayı darbecilerin yaptıkları katliamlara dur demeye ve darbenin asıl yüzünü göstermeye çağırıyoruz, ki Arap âleminde yeni bir Suriye daha yaşanmasın.

Bu haberler de ilginizi çekebilir