• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Adıyaman-Nemrut yolu kısalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Yapımına yeni başlanan ve greyderle açılan Kral Yolunda incelemelerde bulunan Vali Mahmut Demirtaş, Arsameia'dan Nemrut Dağına gidecek olan 9 km'lik Kral Yolunu kilitli parke yapacaklarını söyledi.


Demirtaş, "Yolumuzun ihalesini yaptık. Bu yolun bitirilmesi ile birlikte Adıyaman ile Nemrut Dağı arasındaki mesafe 30 km kısaltılmış olacaktır. Bilindiği gibi Nemrut Dağı, Dünya'nın sekizincisi harikası olarak nitelendirilmektedir. Her yıl Nemrut Ören Yerini binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret etmektedir. Buraya gelen insanların çok ciddi ulaşım sıkıntısı çektiklerini görüyoruz. Nemrut'a gelen yerli ve yabancı turistlerimizin daha rahat bir şekilde Nemrut Dağına çıkması için burada 9 km'lik yolu kilitli parke yapacağız. Yolun bir an önce bitirilmesi için şu anda ilgili firma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İlimizde turizm altyapısının iyileştirilmesi, turizm çekim merkezleri oluşturulması ve turizmin çeşitlendirilmesi yoluyla, turizmin ilimiz ekonomisi içindeki payını artıracağız" dedi.


Daha sonra Nemrut Dağına çıkan Vali Mahmut Demirtaş, batı terastan Nemrut Ören yerine giden patika yolda yapılan çalışmaları inceledi. (Cemil Özdaş- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir