• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
`Türkiye Hatibini Seçiyor` yarışmasının finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Sinan Erdem Spor Salonu`nu yapılan Türkiye Hatibini Seçiyor" yarışmasının finaline binlerce kişi katıldı.

Fatih Medreselerinin tanıtımının yapıldığı slayt gösterisi ile başlayan program, Kelamların en güzeli olan Kur`an tilavetiyle davam etti. Üsküdar Hz. Ali Camii Müezzin Kayyımı Bekir Köse`nin güzel kıraati, salondakilere manevi bir ziyafet yaşattı.

81 ilde gerçekleştirilen "Türkiye Hatibini Seçiyor" programının tüm yarışmacıları, sahnede kurulan platforma muhteşem bir çıkış gerçekleştirdi. Fatih Medreselerinin yetiştirdiği 500 Hoca ve 500 Talebenin salona çıkış sahnesi, geceye damgasını vurdu.

Hoca kategorisindeki ilk finalistlerden, İbrahim Hakkı Dal Hoca İslam`da Ticaret konusunu anlattı. Ardından Talebe kategorisindeki Ahmet Faruk Yurdakul, Çocuk Eğitimi konusunu anlattı. Sırası ile Yavuz Selim Ulusal Hoca İslam`da Aile konusunu, Talebelerden Ali İmran Erdoğan, Kuranın Fazileti konusunu anlattı.

Fatih Medreselerinde eğitim gören minik talebelerden Anıl Sıraç, "Biz Senin Kıymetini bilemedik Efendim" adlı şiiri okudu. Minik talebenin performansı, seyircilere duygulu anlar yaşattı. Daha sonra yarışmacılardan Yusuf Ergün Hoca İnsan konusunu, talebelerden Muhammed Fatih Küpeli Namazın önemi konusunu anlattı.

Fatih Medreselerinde eğitim gören bir başka talebe Selim Atmaca yavrumuz, Medreselerin ve hafızların muhafazası için Başbakan`a hitaben veciz bir mektup okudu. Talebenin bu sunumu salondan büyük alkış aldı.

Yarışmacılardan Ahmet Binici Hoca İslam`da Tesettür konusunu, talebe kategorisindeki son talebe olan Hıdır Taşkıran Allah ve Peygamber Sevgisi konusunu ve Hoca Kategorisindeki son Hoca Osman Bayraktar Hoca Sünnet konusunu anlattı.

Hoca ve Talebelerin birbirinden güzel sunumları, Kur`an ve Hafızlık eğitimindeki başarı grafiği iyi olan Fatih Medreseleri`nin bu yarışma ile hatiplik konusunda da ne kadar başarılı olduğunu göstermiş oldu.

Jüri üyeleri değerlendirme yapmak için salona geçtiklerinde, talebelerin çeşitli sunumları oldu.

Günün anlam ve önemini anlatmak üzere Kürsüye gelen Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar Hoca Efendi herkese teşekkür ederek, "Tefrika Müslümanların arasından mutlaka kalkmalıdır. Tefrikaya hizmet etmek büyük yanlışlıktır. O nedenle her Müslüman uyanık olmalı ve tefrikaya hizmet eden şer odaklarının tuzaklarına düşmemelidir. İslam`a hizmet ediyorum diyerek Müslümanlara saldırmaktan başka bir iş yapmayanlar büyük hata içine düşmektedirler. Bugün Dünyada Müslümanların hali ortadadır. Tefrikaya hizmet etmek kâfirlere güç kazandırmaktadır. Fitneden doğan ayrılık, Müslümanların gücünü azaltmaktadır. Gücü azalan Müslümanlar, kâfirlere yem olmaktan asla kurtulamazlar. Dünya üzerindeki yaşanan zulmün en önemli nedeni, Müslümanların birbirine düşerek çatışmasıdır" dedi. (İLKHA)
 
 
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir