• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
 Adeviyye`deki kalabalık milyonları buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da bugün de milyonlarca kişi darbeye karşı olduğunu haykırmak ve darbeyle devrilen seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin görevine iadesi için meydanlara çıktı. Mısır genelinde on milyonları bulan kalabalık, darbecilerle uzlaşmayı reddediyor. Kahire`de Rabiat`ül Adeviyye ve Nahda meydanları ile Savunma Bakanlığı önünde milyonlarca kişi bulunuyor. Sadece Savunma Bakanlığı`nı çepeçevre kuşatan gösterici sayısının bir milyonu aştığı haberleri geliyor.Adeviyye Meydanı`ndaki kalabalığın ise iki buçuk milyon civarında olduğu belirtiliyor.

Ülkenin diğer bölgelerinde de aynı darbe karşıtı gösteriler devam ederken, bazı şehirlerde halkın valilikleri ele geçirdiği bildiriliyor. Sina`da ise üç günden beri süren çatışmalarda bu gece ağır çatışmalar yaşandı, en az dört asker ve bir polis hayatını kaybetti.

Kahire`nin merkezinde bulunan Savunma Bakanlığı`nın tamamen kuşatan Mursi yanlıları, seçilmiş devlet başkanını hemen bırakılmasını ve görevinin başına dönmesini istiyor. Darbeci yönetim ise bakanlığı tam teçhizatlı binlerce askerle çevirmiş durumda. Bu arada bakanlıkta bazı üst düzey subayların da, göstericilere zor kullanılmasını reddettiği için gözaltına alındığı belirtiliyor.

DARBECİ YÖNETİM SURİYE İLE İLİŞKİ KURUYOR

Mısır`daki cuntanın gelir gelmez yaptığı ilk işlerden biri ise iki hafta önce kapatılan Suriye Büyükelçiliğini yeniden açma kararı alması. Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedir, "Suriye rejimi ile diplomatik ilişkilerimiz tekrar başlayacak. Konsolosluklar yeniden açılacak" dedi.

Öte yandan Mısır Başsavcılığı`nın bu gece de Müslüman Kardeşler Genel Sekreteri M.Hüseyin`in de aralarında bulunduğu 7 İhvan lideri hakkında yakalama emri çıkardığı duyuruldu.

Ezher Şeyhi Ahmet Tayyip`in ülkedeki durum üzerine görüş alışverişinde bulunmak için yarın ulemayı toplantıya çağırdığı da gelen haberler arasında.

MURSİ`NİN OĞLU MEYDANDA KONUŞTU

Ailesi de kendisini terketmediği için çocukları ve eşyi ile birlikte gözaltında bulunan Mursi`nin rdışarıda olan oğlu Usame Mursi bu gece Adeviyye meydanında halka hitap etti. Usame Mursi, darbeye karşı şehadete hazır olduklarını söyledi

Usame konuşmasında bu mücadelenin kişisel değil bir halk mücadelesi olduğuna vurgu yaptı. Usame Mursi şunları söyledi. "Bizler bu meydandayız. geride durmayacağız. Darbeye ve zorbalığa karşı direneceğiz. Sizler uğruna şehid olmak ne güzeldir. Biz buna hazırız. Sizler de özgürlüğünüz için sokaklara dökülün. Cumhurbaşkanımız geri gelene ve Mısır`ın seçimle aldığı haklar geri verilene kadar meydanları terketmeyeceğiz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir