• DOLAR 32.563
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.29
  • ...
HÜDA PAR Mısır darbecilerini Elazığ`dan telin etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Elazığ İl Teşkilatı, PTT meydanında yaptığı basın açıklamasıyla Mısır ordusunu telin ederek, Mısır halkının mücadelesini desteklediklerini açıkladı.
 
Akşam saatlerinde yapılan basın açıklamasına parti il ve ilçe teşkilat başkanları, üyeleri ve Elazığ halkı katıldı. Açıklama sırasında sık sık "İhvan`a selam direnişe devam, kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika, Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganları atıldı.
 
Açıklamayı yapan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Abdulcelil Demir, Mısır tarihinin ilk sivil Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye karşı ordunun yapmış olduğu askeri darbeyi tel`in etmek için burada toplandıklarını ifade etti
Darbenin, Mısır halkının yarısından fazlasının oyunu alarak seçilmiş Muhammed Mursi`ye ve halkın iradesine karşı yapıldığına dikkat çeken Demir,"Emperyalistlerin ve Siyonizm`in hizmetinde olan askeri cuntaya karşı direneceğini açıklayan Mursi`yi ve İhvanı, bu izzetli duruşundan dolayı tebrik ediyoruz. Hür Dava Partisi olarak, darbeye karşı meydanları dolduran Mısır halkının yanındayız" dedi.
 
"Direnişin yanındayız"
Halkın tek meşru temsilcisine karşı darbe yapanları ve bu darbeye destek verenleri tel`in ederek darbeyi yapanlar da, destek verenler de, İslam coğrafyasının, Müslümanlar tarafından yönetilmesine tahammülsüzlüklerini gösterdiklerini vurgulayan Demir, "Muhammed Mursi başta olmak üzere İhvan-ı Müslimin ve direniş çağrısı yapan bütün İslami parti, cemaat ve grupları selamlıyoruz. Onların yanında olduğumuzu dost-düşman herkese ilan ediyoruz.
 
"Darbe Siyonizm adına bütün İslam ümmetine karşı yapılmıştır"
Siyonistler ve işbirlikçileri, işgal edilen Filistin topraklarının civarını istikrarsız kılmak için her türlü şeytanlığı yapmaktadırlar. Mısır`da yapılan bu darbe, küresel Siyonist ittifakın talep ve desteği ile yapılmıştır. Bu darbe sadece Mısır Cumhurbaşkanı ve halkına karşı değil, Siyonizm adına bütün İslam ümmetine karşı yapılmıştır.
 
Demokrasi götürme bahanesi ile ülkeler işgal eden ABD ve Avrupa`nın, halkın iradesini çiğneyerek yapılan darbeden yana tavır takınmaları, İslam`a olan kinlerindendir" şeklinde konuştu.
 
Her şey bitmiş değildir
Nerede olursa olsun askerin siyasete karışmasına ve darbelere karşı olduklarını belirten Demir, "Mısır halkının bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını ümit etmekteyiz. Her şey bitmiş değildir. Halkın bu askeri darbeyi püskürtmesi Mübarek`i devirmesinden daha önemlidir. Mısır`daki bazı sıkıntıları bahane ederek darbeye davetiye çıkaranlar, bu darbeden kendileri de bir fayda görmeyeceklerdir.
 
Darbecilerin yanında saf tutup darbeyi destekleyen Ezher Şeyhi`ni, Nur Partisi liderini tövbe ve istiğfar etmeye ve izzetli bir duruş sergilemeye davet ediyoruz."dedi.
 
"Çoğunluğun iradesini ayaklar altına alıyorlar"
Arap diktatörler ile demokrasiyi ve halk iradesini dilinden düşürmeyen ikiyüzlü batının, darbeye hep birlikte alkış tuttuklarını söyleyen Demir, "Cuntanın kuklası Mansur`a ilk tebrik, Suud Krallığından geldi. Müslümanların iktidarında yüzde 1 muhalefetin bile önemli olduğunu, halkın sesine kulak verilmesi ve taleplerinin karşılanması gerektiğini dile getirenler, çoğunluğun iradesini ayaklar altına alıyorlar. Bahreyn`de iki yılı aşkın bir süredir, azınlık diktatörlüğüne karşı sokaklarda olan çoğunluğun sesini duymazdan geliyorlar.
 
"İslam baharını kışa çeviremeyeceklerdir"
Başta Mısır`dakiler olmak üzere yeryüzünün tüm zalimleri bilsin ki, uşaklığını yaptıkları emperyalistlerin ve Siyonistlerin çıkarları uğruna İslam ümmetinin hasret ve özlemle beklediği, uğruna zindanları, hicretleri ve şahadetleri göze aldığı İslam baharını kışa çeviremeyeceklerdir. Şu istikbal-i inkılabat (gelecekteki toplumsal değişim ve dönüşüm) içinde en gür seda İslam`ın sedası olacaktır.
 
İslam coğrafyasındaki bütün hükümetlere sesleniyoruz. Darbeciler tarafından Cumhurbaşkanı olarak ilan edilen Mansur`u tanımadığınızı, Muhammed Mursi`yi meşru Cumhurbaşkanı ve tek muhatap kabul ettiğinizi ilan ediniz.
 
İslam ümmetinin bir bütün olarak tepkisini net bir şekilde ortaya koyup, emanet, sahibine teslim edilinceye kadar duyarlılığını sürdürmesi çağrısında bulunuyoruz."
 
Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir