• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sendikal haklarını istediler, işten atıldılar…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van'da önceki gece sendikal haklarını isteyen 450 civarında temizlik işçisi greve gitme kararı aldı. İşçiler 2 gündür çöpleri temizlemezken dün BDP'li Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile Van Milletvekili Aysel Tuğluk'un da aralarında bulunduğu bir grup Cumhuriyet Caddesi'nde çöpleri temizledi. Ancak kent genelinde özellikle de mahalle aralarında çöplerin temizlenmediği görülüyor.

Belediye işçilerinin grevi devam ederken işçilerin sözcülüğünü yapan 9 kişinin işine son verilemesi tansiyonu daha yükseltti. Greve giren işçiler şimdi sendikal haklarının yanında 9 arkadaşlarının da işlerine dönmelerini istiyorlar.

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan işçiler, greve gitmelerinden dolayı işten çıkarılan 9 arkadaşlarının işe geri alınmasını ve sendikal haklarının verilmesini istiyor. Ne belediye ile ne de BDP ile hiçbir sorunlarının olmadığını belirten temizlik işçileri sadece en doğal hakları olan sendikal haklarını istediklerini bunun için kullandıkları grev haklarının da son derece insani olduğunu ifade ettiler.

Temizlik işçileri sözcüsü Bayram Örek, greve girmelerinin tek sebebinin sendikal hakları olduğunu belirterek dün, temsilci olan 9 arkadaşlarının işten atıldığını söyledi.

"Greve gitmemizin tek sebebi sendikal haklarımızdır"
Örek, "Greve gitmemizin amacı sadece sendikal haklarımız içindir. Başka hiçbir amacımız yok. Biz bu sendikal haklarımızın bize verilmesini talep ediyoruz. Bu yüzden üç gündür eylemdeyiz 9 tane arkadaşımız işten çıkarıldı bu arkadaşlarımız da sözcü arkadaşlarımızdır. Temsilcilerimizdir bu insanların seçtiği temsilcilerdir. Bizler bu arkadaşlarımızın işe iade edilmelerini ve sendikal haklarımızın verilmesini istiyoruz. Başka hiçbir talebimiz yok. Bütün halkımızın bize destek vermesini istiyoruz. Bu en doğal insani hakkımızdır. Başka da bir talebimiz yok. Bizim maaş sıkıntımız yok. Başka hiçbir sıkıntımız yok. Yetkililerin gelip bizimle tekrar diyalog kurmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Sendikal haklarımızı istediğimiz için 9 temsilci arkadaşımız işten çıkarıldı"
7 yıldır Van Belediyesinde çalıştığını belirten Cuma Uğurlu da tek taleplerinin sendikal hakları ve işten çıkarıla 9 arkadaşları olduğunu ifade ederek, " Sendikal haklarımızı istediğimiz için bizim seçtiğimiz temsilci 9 arkadaşımız işten çıkarıldı. Bu arkadaşlarımızın tekrar geri gelmesini ve sendikal haklarımızn verilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Belediye yetkililerinin dillendirdiği maaş konusunda bir sıkıntı yaşamadıklarını aktaran, Teyyar Yardım da "Maaşlarımız bu güne kadar zamanında verilmiş bu noktada hiçbir sorunumuz yoktur. Partiyle hiçbir sorunumuz yok. Biz bu grevi de Van halkına karşı yapmıyoruz. Sadece sendikal haklarımızı ve arkadaşlarımızın işlerine geri gelmelerini istiyoruz." diye konuştu.

4 Yıldır Belediyede çalıştığını ifade eden Sait Kuş ise sendikal haklarını ve işten çıkarılan arkadaşlarının işe dönmelerini istediklerini söyledi.

Van Büyük Şehir Belediyesinin konuyla ilgili suskunluğu devam ediyor. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir