• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Maden çileğine talep arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, Maden ilçesinde yetiştirilen çileğin tadı, aroması ve kalitesiyle yoğun talep gördüğünü belirterek, modern sistemlerin uygulanması halinde yörenin çilek üretiminde söz sahibi olacağına inandığını söyledi.

 

Hacıoğulları, yaptığı açıklamada, Maden çileğine olan talebin her geçen yıl arttığını belirtti. Yörede yetiştirilen çileğin tadı, aroması ve kalitesinden dolayı büyük talep gördüğünü ifade eden Hacıoğulları, üretimin sınırlı yapılıyor olması nedeniyle artan talep karşısında üreticinin çaresiz kaldığını dile getirdi.

 

İlçede yıllık 500 ton civarında çilek üretildiğini belirten Hacıoğulları, bu üretimle sadece çevre illerin talebinin az da olsa karşılanabildiğini ifade etti. Modern sistemlerle üretimin önemine dikkati çeken Hacıoğulları, "Kaliteli çilek yetiştiriciliği açısından büyük bir potansiyele sahip yörede çiftçilerimizin damlama sulama ve malçlama gibi modern sistemlere geçmesinin sağlanması halinde bölgede çilek patlaması yaşanacağına inanıyorum" dedi. (Nedim Tekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir