• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Baradey`in Hükümet Kurma Yetkisi Geri Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır geçici Cumhurbaşkanlığı, Muhammed Baradey`in hükümet kurmakla görevlendirildiği yönündeki ilk açıklamasını geri çekti.

Mısır`da yönetime el koyan ordu tarafından görevlendirilen geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur`un makamından hükümeti kurmakla Muhammed el Baradey`in görevlendirildiği duyurulmuş olmasına rağmen yeni bir açıklama yapılarak, görevlendirmenin gerçekleşmediği bildirildi. Mansur ve Baradey’i ortak basın toplantısı için bekleyen gazeteciler şaşkınlığa uğradı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı`nda basın odasına davet edilen gazetecilere iki saatlik beklemenin ardından protokol görevlileri tarafından Mansur`un Baradey ile ortak basın toplantısına katılarak hükümeti kurma görevi verdiğini bizzat açıklayacağı ve Baradey `in de basın mensuplarının sorularını yanıtlayabileceği söylendi.

Ancak yarım saat sonra salona gelen Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanı Ahmed el-Meselamani, Baradey`e hükümet kurma görevi verildiğini reddederek basın toplantısını iptal etti.

Şaşkınlığa uğrayan basın mensuplarının ısrarlı soruları karşısında Meselamani, Mansur`un yeni hükümetle ilgili istişarelerinin devam ettiğini belirtti.

Geçici Cumhurbaşkanı Mansur`un makamından daha önce yapılan açıklamada, Baradey`e hükümet kurma görevi verildiği ifade edilmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir