• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Urfalı lösemili hastalar için kalıcı çözüm çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi(HÜDA PAR) Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Şanlıurfa'daki lösemi hastalarının sıkıntılarıyla ilgili bir basın açıklaması düzenledi.
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, lösemi hastalarının durumuna dikkat çekmek amacıyla parti binasında basın açıklaması düzenledi.

Şanlıurfa'daki lösemi hastalarının yakınlarının, hematoloji doktoru bulunmadığı için defalarca basın açıklamaları yaparak seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade eden Yalçın,

Nisan ayından bu yana bir sağlık skandalının yaşandığını söyledi.
Hastalarını çevre illere götürmek zorunda kalan ailelerin ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Yalçın, bu ailelerin birçok defa seslerini duyurmaya çalışmalarına rağmen konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığından tek bir açıklamanın gelmediğini belirtti.

Hasta yakınlarının "ölümler yaşanabilir" uyarısına rağmen tedbir alınmadığının altını çizen Yalçın, bu ihmalin sonucunda küçük Merve Nur'un hayatını kaybettiğini belirtti.

"Şu anda maddi imkânsızlıklardan dolayı tedaviye gidemeyen 200'ye ailenin hali ne olacak?" diye soran Yalçın "Küçük Merve Nur hayatını kaybettikten sonra halktan gelen tepki üzerine Ankara'dan Şanlıurfa'ya geçici atamayla bir doktor gönderileceği belirtilmişti. Geçici atama yerine kalıcı bir çözüm bekliyoruz.Yoksa kalıcı bir çözümün olması için başka Merve Nurların ölmesi mi gerekir. HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak bu konunun takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz." dedi.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir