• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
Ramazan Fırsatçılarına `Dur` Demek Lazım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ramazan Ayı`nın yaklaşması nedeniyle Çevre Ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, basın açıklaması yaptı. On bir ayın sultanı Ramazan`ı şerifin yaklaşmasıyla piyasada bazı entrikaların sezdiklerini belirten Göktaş, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda "deneti timi" kurarak, yurt genelinde yollara düşeceklerini ifade etti.

Haksız Kazanç Teminine Son!
Göktaş, "İnsanca yaşamak tüm insanların hakkıdır. Vatandaşlarımız kendi hak ve hukuklarının korunması adına haksız kazanç temin eden, haksız yere sattığı mal ve ürünü zamlandıranları teşhir etsinler. İlgili ve yetkililere bildirsinler. Eğer sıkıntı duyuyorlar ise, bizlere bildirsinler. Biz zaten bu hususta çalışmaya Ramazan öncesi başlamış bulunuyoruz. Haksız kazanç temin edenleri fırsatı ganimet bilip zam yapanları bulunduğunuz il ve ilçedeki mülki amire ( il de vali, ilçede kaymakam) yazılı olarak şikâyet edin" dedi.

Tüketiciler Ramazan Ayında Daha Dikkatli Olsunlar
Halkı Ramazan ayı boyunca daha dikkatli olmaya çağıran Göktaş, çarşı pazarı gezip temel gıda maddeleri dâhil meyve ve sebzenin, et ve et ürünlerinin, süt ve süt ürünlerinin fiyatlarını kontrol edip not almayı tavsiye etti. Göktaş, "Ramazan da aşırı fiyat abartısı zamlanma olaylarının önüne geçmek ve fırsatçılara göz açtırmamak için el birliği ile mücadele edelim. Haksız kazanca tüm tüketiciler olarak direnç gösterilim. İlgili ve yetkilileri uyaralım. Bu hususta bizi de çekinmeden arayabilirsiniz" dedi.

Yetkililer Resmi Ekipleri Şimdiden Kurup Çalışmaya Başlasınlar
Yerel yönetimlerin ve ilgili mülki amirlerin ramazan fırsatçıları için şimdiden resmi ekipler kurmalarını isteyen Göktaş, denetimlerin artırılmasını gerektiğine işaret etti.
M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir