• DOLAR 32.575
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2425.184
  • ...
HÜDA-PAR Adilcevaz ilçe binası tekbirlerle açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Adilcevaz ilçe başkanlığı binası, Genel Başkan yardımcılarından Mehmet Mehdi Oğuz, İl Başkanı Celal Gül ve halkın katılımıyla hizmete açıldı.

Açılışa katılmak için Adilcevaz'a gelen Oğuz, ilçe girişinde araç konvoyuyla karşılandı. Oluşturulan konvoy büyük bir coşkuyla ilçe merkezini turladıktan sonra açılışın yapılacağı ilçe binasının önüne geldi.

Bizi biz yapan değerlerimizi koruyacağız
Açılış programı Mahmut Dalga'nın Kur'an tilavetiyle başladı. Açılışta konuşan HÜDA PAR İlçe Başkanı Aziz Erçetin, "Bizler iyiliği emretmek, kötülükten sakındırmak için, bizi biz yapan insani ve İslami değerlerimizi yeniden tahsis etmek ve yaşanır kılmak, toplumsal barışı sağlamak ve insanları kulluğa kul olmaktan kurtarmak ve gerçek hürriyetin Allah'a kullukla olacağına inanarak kurulmuş bir partiyiz." dedi.

Teslimiyetimizi almaya gelenler hep boş vaatlerde bulundular
Katılım gösteren Adilcevaz halkına seslenen İl Başkanı Celal Gül, hiçbir çıkar, menfaat ve iltifat beklemeksizin karşılığını sadece Allah'tan bekleyerek bu yola koyulduklarını belirterek şunları söyledi: " Bizler gecemizi gündüzümüze katarak siz değerli halkımıza hizmet edeceğiz. Bizdeki bu hizmet aşkını tetikleyen şey nefse hoş gelen beklentiler değil, Allah'ın rızasını kazanmaktır."

Teslimiyetlerini almaya gelenlerin boş vaatlerde bulunduklarını belirten Gül, " Siz değerli Adilcevaz halkına partim adına şu vaatlerde bulunuyorum ki, siyasette hiçbir zaman yalan konuşmayacağız, söz verdiğinde sözümüzü tutacağız, emanetinize emanet gözüyle bakıp, kul hakkı ihlali yapmayacağız." şeklinde konuştu.

"2014 seçimlerine girmeye hak kazandık"
Programda konuşan Oğuz ise, Hür Dava Partisinin 2014 seçimlerine girmeye hak kazandığını belirterek şunları söyledi: "Kısa bir sürede 41 il ve 197 ilçede teşkilatımızı kurmamız, halkın Hür Dava Partisine teveccühünün bir göstergesidir. Bu partideki hizmetlerimiz, geçmiş hizmetlerimizin devamı olacaktır. Bir bütün Müslüman olarak cumhuriyetin kuruluşundan bu yana değerlerimize ve inançlarımıza sahip çıktık.
Yapılan zulümlere, haksızlıklara, tehditlere rağmen bizler değerlerimizden taviz vermedik. Ve bu Müslüman halk değerlerini muhafaza ederek bugünlere geldik.

Bu halkın iradesi 1921 anayasasında saklıdır
Cumhuriyetin temelleri atıldığında bu coğrafya düşman işgali altındaydı. Bu Müslüman halk birleşerek bu coğrafyayı düşman işgalinde kurtararak, cumhuriyetin temelini attı.
Bu cumhuriyetin temeli, bu halkın iradesi 1921 anayasasında saklıdır. Ahkâmı şerriyenin meclis tarafında uygulanacağı, devletin dininin İslam olacağı ve bütün ırklardan inanan insanların kardeş olduğu ibaresi yer almaktadır.

Yönetimi devir alanlar millete ihanet etti
Maalesef bu Müslüman millet bu cumhuriyeti kurduktan sonra, yönetimi devir alanlar bu millete ihanet ettiler. Devletin dini İslamdır, maddesi anayasadan çıkarıldı, âlimler darağacına çıkarıldı, mütedeyyin Müslümanlar zindanlara dolduruldu. Ama tüm bunlara rağmen bu Müslüman halk davalarında taviz vermedi."

Bu mücadele hak ile batılın mücadelesidir
Mücadelelerinin hak ile batıl mücadelesi olduğunu vurgulayan Oğuz, Hz. Âdem ile başlayan bu mücadelenin kıyamete kadar devam edeceğini belirtti Oğuz, " Bu mücadele içerisinde İslam'ın tavrını da batılın tavrını da çok net bir şekilde gördük. Sadece geçen bir asırda demokrasi adı altında milyonlarca insanların katledildiğine müşahede ettik. Bu gün batılın yol açtığı felaket ve tahribatlar gözler önündedir. Daha dün halkın iradesiyle başa gelen Muhammed Mursi'yi askeri bir darbeyle yönetimden uzaklaştırdılar. Ama batıdan tek bir ses çıkmadı. Biz inanıyoruz ki, Müslüman mısır halkı, direnerek İslami devrimi tam bir kemale erdirecektir.

Artık HÜDA PAR'ın güneşinin doğduğunu ve güneşinin yükseleceğini belirten Oğuz, sözlerini şöyle bitirdi: "Doğan HÜDA PAR inşallah yozlaşan toplumu ıslah etmek için mücadele edecek, zararlı hale getirilen gençliği İslami bir gençlik haline getirmek için mücadele edecektir. Toplumun İslami ve insani hassasiyetlerini kendine prensip edinerek mücadele edecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardında HÜDA PAR ilçe hizmet binasının açılışı yapıldı.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir