• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
Avrupa`da 33 STK Mısır`daki Darbeyi Telin Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSVİÇRE- İsviçre`nin Basel şehrinde uzun yıllardır eğitim ve kültürel alanda çalışmalara öncülük eden Said-i Nursi, İtalya, Almanya, Norveç, Belçika, Hollanda, Avusturya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde faaliyet gösteren 33 sivil toplum kuruluşu adına bir bildiri yayınlayarak Mısır ordusunun Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye karşı gerçekleştirdiği askeri darbeyi tel`in etti.

Mümtaz İslam ülkelerinden biri olan Mısır`da, darbecilerin halkın iradesini hiçe sayarak dış destekli ve her türlü hakkaniyetten uzak bir şekilde meşru yönetimi devirmelerinin asla kabul edilecek bir şey olmadığının vurgulandığı açıklamada, bir asra yakındır farklı diktatörler tarafından idare edilen mazlum Mısır halkının, son diktatör Hüsnü Mübarek`i devirerek yerine İhvan-ı Müslim`in Cemaatini temsilen Muhammed Mursi`yi seçtiği ifade edildi.

İHVAN`IN DİRENİŞİ İLE ÜMİTVARIZ
Müslüman Kardeşler`in iktidara gelmesini hazmedemeyen Mübarek rejiminin kalıntılarının ve Batı kuklası asker ve politikacıların; ellerinden giden iktidarın halk tarafından şekillendirilmesini hazmedemeyerek Mısır`ın ilk sivil Cumhurbaşkanına darbe yaptıklarının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Avrupa`da yaşayan Müslümanlar olarak bu durumu nefret kınamakta ve umutla izlemekteyiz. Darbecilere duyduğumuz nefretimizin yanında İhvanlarımızın direnişi ile de ümit varız. ABD ve Siyonizm destekli bu darbeye İzzetlice direnen kardeşlerimizin yanında olduğumuzu açıkça ifade ederken, direnişleri dolayısıyla hepsini tek tek tebrik ederiz. Rabbimiz, onları tez zamanda zaferle mükâfatlandırsın.
Hak ile batılın yeni bir savaşı olarak gördüğümüz bu mücadelede, tüm Müslümanları güçleri yettiğince Müslüman Kardeşlere destek olmaya, darbecileri her yerde ve her platformda protesto etmeye davet ediyoruz. "

HİÇBİR İHANET CEZASIZ KALMAYACAKTIR
"Tüm İslami hareketler için yıllarca esin kaynağı olan Müslüman Kardeşler şahsında Mısır`ın resmi ve Meşru C.Başkanı Sayın Muhammed Mursi kardeşimizi de darbecilere karşı gösterdiği direniş dolayısıyla tebrik ederiz." İfadelerine yer verilen açıklamada " Mursi ve İhvan Teşkilatı bu direnişleriyle Müslümanlara umut olup Müslümanların kalbine ferahlık vermiştir. Bu İzzetlice duruşundan dolayı İhvan ve onun şahsında C.Başkanı Muhterem Muhammed Mursi ve Genel Mürşid Muhterem Muhammed Bedii`yi bir kez daha kutlar dualarımızın ve kalbimizin kendileriyle olduğunu aleme ilan ederiz.
Şu anda yaptıkları darbe ile kendi halkına ihanet ederek batı kuklası olan darbecilere ise yakın zamanda devrilen Mısır`ın Firavun`u unvanlı diktatörü hatırlatırız. Hiçbir ihanetin cevapsız kalmayacağı bu dünyada inanıyoruz ki o darbecileri Mısır halkının adaletinden ne ABD ne de Siyonistler kurtaramayacaktır.
Bu münasebetle tüm Dünya Müslümanlarını Mısır`daki mücadeleye destek olmaya çağırırken, darbecileri nefret ve intikam duygularıyla kınamaktayız."denildi

HİZBUŞŞEYTAN İLE SAF TUTANLARI ALLAH`A HAVALE EDİYORUZ
Açılamanın devamında "Ayrıca; El Ezher gibi Köklü bir kuruluşun başında olup da Hizbuşşeytan ile saf tutma durumda olanları ise doğrudan doğruya Alemlerin Rabbine havale etmekteyiz. Şehid olan Müslümanların kanı onların ellerine bulaşmıştır.
Darbecilere karşı kahramanca direnen Müslümanlar, tüm dünya Müslümanlarının zafere giden yollarına umut ekmektedirler. Onların zaferi tüm dünya Müslümanlarının zaferi ve müjdesi olacaktır. Bu, umut duygularıyla direniş esnasında şehid olan kardeşlerimize rahmet, yaralılara şifa dilerken açıkça; direnişçi Müslümanların yanında olduğumuzu bir kez daha yüksek sesle ilan etmekteyiz.

Son sözümüz ise zalimlere olacaktır: Şunu iyi bilin ki; Hak her zaman galip gelecek olandır. Allah Teâlâ zalimleri cehennem ile müjdelemiştir." İfadeleri kullanıldı. (Ahmet Bayram-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir