• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çinli Müslümanların ramazan heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin genelinde ramazan havası tam olarak hissedilmese de Müslümanların camilerde toplu olarak iftar açması gelenek haline dönüşmüş.
 
Çinli Müslümanlar (Hui), dayanışma kültürünün geliştiği mübarek ayda kendilerine has yemekleri ve Çin kültürüyle harmanlanan geleneklerle ramazan ayını birlikte geçirmeye çalışıyor.
 
Ülke genelindeki tüm camilerde benzer görüntüler yaşanırken, tüm iftar ve organizasyonlar camilerde imece usulü yapılıyor ve iftar saatleri panayır yerine dönüyor.

Pekin`in en eski camisi olan 996 senesinde inşa edilen Niucie camisindeki din görevlilerinden Ma Hong, AA`ya, ramazan boyunca yüzlerce Müslümana hizmet verecek iftar sofraları kurulacağını söyledi. 

Ma, orucunu açanların daha sonra camiden ayrılmayarak akşam, yatsı ve teravih namazını hep birlikte kılacağının altını çizerek, caminin külliyesinde ayrıca "Kadınlar Mescidi" olduğunu aktardı.

Caminin külliye kısmında Kuran-ı Kerim derslerinin yanı sıra temel ilmihal derslerinin de verildiğini ifade eden Ma, salı günleri ile cuma ve pazar sabahları Arapça dersi olduğunu belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir