• DOLAR 32.541
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2426.103
  • ...
 Cunta Selefiler`e şeriat sözü vermiş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cunta`nın lideri Abdülfettah el-Sisi, anayasada İslam şeriatına dair maddelere ve kimliği tanımlayan maddelere bir zarar vermeyeceklerini Selefi Nur Partisi`ne bizzat vaad etmiş.

Açıklama, cuntayı destekleyen Selefi Nur Partisi`nden geldi.  Nur Partisi, Mursi iktidardan indirilmeden önce, anayasanın değiştirilmesini fakat kimliği tanımlayan maddelerde bir değişikliğe gidilmemesini şart koştuklarını beyan etti.

Nur Partisi, el-Sisi’nin sözünde duracağını söylediğini ve kendilerinin anayasa komisyonunda bulunacaklarını taahhüt ettiğini de belirtti.

DARBEYİ MEŞRULAŞTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR!

Selefi görüşlü Nur Partisi Genel Sekreteri Celal Merre de iki gün önce yaptığı açıklamada, Mısır`ı kaostan kurtarmak için darbeyi onayladıklarını söylemişti. Merre, yazılı açıklamasında, "Biz Mısır`ın emniyeti ve kan dökülmemesi için hareket ettik" ifadelerini kullanmıştı.

Nur Partisi, 2012 genel seçimlerinde yüzde 27,8 oy alarak Mısır Meclisi`nde 111 sandalye kazanmıştı.

MURSİ İLE OTURMAYI REDDETTİ, DADRBECİLER MASAYA OTURDU

Mursi`nin ısrarına rağmen, İhvan ile masaya oturmayı sürekli reddeden Yunus Mahyun, dün akşam devlet tv`sinde yayınlanan görüntülerde darbecilerle samimi bir sohbet gerçekleştirirken görüldü

Bu haberler de ilginizi çekebilir