• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.735
  • ...
Abbas Güçleri 7 Hamas Mensubunu Tutukladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) mensuplarını Batı Yaka’da baskı altında tutmaya devam eden Abbas yönetimine bağlı güçler son iki gün içinde yaptığı operasyonlarda 7 kişiyi tutuklarken birkaç kişiyi de ifade vermeye çağırdı.

Nablus’ta düzenlenen operasyonlarda eski esir Fehmi Nasır gözaltına alındı. Filistinli genç daha önce de defalarca gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Aynı zamanda hafız olan Nasır, birinci intifadada ayağından yaralanmış ve iki buçuk yıla mahkûm edilmişti. Daha sonra yine tutuklanan Nasır üç buçuk sene zindanda kaldı.

Beytlahim, Ramallah, Tulkerem, El-Halil ve Kalkiliya’da da operasyonlar düzenleyen Abbas güçleri birçok Hamas mensubunu göz altına aldı.

Diğer taraftan Hamas Hareketi gibi İslamî Cihad Hareketi mensuplarına da baskı kurup takip eden ve tutuklayan Abbas güçlerinin, Koruyucu Güvenlik birimi araçlarından kaçan Hasan Şevke’ye ateş açtığı ve daha sonra da tutukladığı belirtildi.

Eski esirlerden olan Şevke`nin yedi yıl işgal rejimi zindanlarında kalmış eski bir esir olduğu ve daha önce birkaç defa Abbas güçleri tarafından tutuklanıp serbest bırakıldığı ifade edildi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir