• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Çöpleri toplamama sebebi sendikal hak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Büyükşehir Belediyesi, Temizlik İşçileri'nin 'sendikalı olmalarının kabul edilmemesi' gerekçesiyle grev yaptıkları ve bu nedenden çöplerin toplanmadığını açıkladı!

 

Konuyla ilgili Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bekir Kaya yazılı bir açıklama yaptı.

 

Kaya açıklamasında temizlik işçilerinin önceki dönemde 8 ay maaşlarını almadıklarını belirterek, "Biz geldikten sonra her ay düzenli olarak maaşlarını ve sosyal haklarını ödedik. Şu ana hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bu arkadaşlarımıza talepleri katbe kat verilmesine rağmen böyle bir karar aldılar" iddiasında bulundu.

 

Yönetim olarak işçilerin, emekçilerin haklarını almaları konusunda ve sendikalı olmaları konusundaki taleplere karşı olmadıklarını belirten Başkan Kaya, bu dönem içerisinde işçilerin talep etmedikleri hakları bile kendilerine verdiklerini öne sürdü.

 

"İşçilerin ne istediklerini hala bilmiyoruz"

İşçilerin içerisinde bulanan 4-5 kişinin farklı yöntemlere girdiğini, ve işçilerin ne istediklerini hala bilmediklerini kaydeden Kaya, "Sendikal haklarını kabul ettik. Taleplerini aşan bir iyileştirme yaptık. Bu arkadaşlarımızın bunların dışında bir talepleri yoktu. Diğer işçiler de sanki biz çalışırsak diğer arkadaşlarımızı yalnızlaştırırız gibi bir psikoloji içersindeler. Şuan itibari ile yarısından fazlası gelip bize başlamak istediklerini söylediler. Bu arkadaşlarımız temizlik araçlarının anahtarlarını bile alıp vermiyorlardı. Bu sorun da belli boyutta çözüldü. Belki bu arkadaşlarımızın çok az bir kesimi çalışmayacaktır. Ama diğer arkadaşlarımızın tamamı çalışmaya başlayacaklardır" diye iddia etti.

 

Yönetim olarak talep ederlerse de etmezlerse de bu taşeron işçilerin sendikalaşması için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini aktaran Kaya, "Bugün böylesi bir sorunun çıkmasının tek nedeni o arkadaşlarımızın iyi olmayan niyetlerinden kaynaklanıyor" ifadeleriyle işçileri suçladı.

 

"İşi inada bindirirlerse biz bunlarla kesinlikle çalışmayacağız"

İşçilerin belediyeden hiçbir kuruş alacaklarının olmadığını, belediyenin her ay düzenli olarak kendilerine ödeme yaptığını iddia eden Kaya, "Diğer dönem 8 ay maaşlarını almayan arkadaşlarımıza biz geldikten sonra her ay düzenli olarak maaşlarını ve sosyal haklarını ödedik. Ve şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Umarım bu arkadaşlarımız da bu inatlarından vazgeçerler. Bu konuda kararlıyız. Bu arkadaşlarımız işi inada bindirirlerse biz bu arkadaşlarımızla kesinlikle çalışmayacağız" şeklinde konuştu.

 

Bazı işçilerin sendikalı olacağı, bazılarının olmayacağı şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu söyleyen Kaya, "Sendikalı olmalarını biz onlardan önce düşünmüştük. Bunlar 'bizi sendikalı yapın ama fen işlerinde çalışan işçileri neden sendikalı yapıyorsunuz?' diyerek karşı çıkıyorlar. Tartışmanın boyutunu buraya kadar getirdiler" diyerek kendini savundu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir