• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Mısır Darbeye Karşı Direniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır`da ordunun yönetime el koyması ve seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi görevinden uzaklaştırması kararını protesto eden grupların gösterileri devam ediyor.

Başkent Kahire`deki Rabiatu`l Adeviyye Meydanı ile Kahire Üniversitesi önünde Mursi`ye destek verenlerin protestosu sürüyor.

Ordunun yönetime el koyma kararını protesto eden göstericiler, Muhammed Mursi serbest bırakılmadan ve görevine iade edilmeden evlerine dönmeyeceklerini belirtiyor.

Öte yandan Mursi yanlıları Savunma Bakanlığı önünde toplanıyor. Göstericiler binanın duvarına, yönetime el koyma kararını açıklayan Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi`ye atfen, "Ey Sisi, cumhurbaşkanımız Mursi" yazılı pankart astı.

Ülkenin ikinci büyük kenti İskenderiye ve diğer kentlerde de Mursi`ye destek gösterileri aralıksız devam ediyor.

Mısır medyasının çağrısı ile bugün orduya destek veren grupların da akşam saatlerinde Tahrir Meydanı ve İskenderiye kentinde gösteriler düzenleyecekleri bildirildi.

Öte yandan Mısır`da ordunun yönetime el koyarak Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur`u geçici Cumhurbaşkanlığına getirmesine Arap Birliği`nden destek geldiği bildirildi.

Arap Birliği kaynakları, Genel Sekreter Nebil el-Arabi`nin, bir çok Batılı muhatabını, Mısır`da yaşananların askeri darbe olmadığı konusunda ikna etmeye çalıştığını ileri sürdü.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün Kralı Abdullah, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas da Mısır`ın geçici Cumhurbaşkanı Mansur`u arayarak tebriklerini iletti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir