• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

BATMAN- Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'yı makamlarında ziyaret ederek, Türkiye Ekonomi Raporunu sundular. Ziyarete ilişkin bilgiler veren Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, iş dünyasının beklentilerini aktarma şansı bulduklarını söyledi.

 

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, Ankara, Konya ve İnegöl Şube Başkanlarının katılımı ile Ankara'ya çıkarma yapıldı. Gün boyu süren yoğun program sırasıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a ziyaretler gerçekleştirildi.

 

Heyet, MÜSİAD'ın hazırlamış olduğu "2013 Türkiye Raporunu" bakanlara sundu.

 

Yapılan ziyaretler sonrasında bir değerlendirme yapan Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, çok verimli görüşmeler yaptıklarını ve başkentten eli dolu döndüklerini ifade etti.

 

Hükümetin 2023 yılı hedeflerinin kendilerini heyecanlandırdığını anlatan Özdemir, son günlerde ki yaşanan her türlü provokasyona, acı ve şiddete karşı olduklarını da dile getirdiklerini belirtti.

 

Ziyaretler de Bankacılığın Teminata Kredi Veren Sistemden Projeye de Kredi Veren Sisteme Geçmesi, Kamu Bankalarının, Mevduat Bankacılığı Kadar, Yatırım Bankacılığı Faaliyetlerinin de Ağırlık Kazanmasına. Bankacılık Sisteminin Proje Finansmanı için Teşvik Edilmesi, Kamu Projelerinin Finanse Edilebilir Ölçeklere Bölünmesi ve Projelerin Gerçekleştirilmesinde Tabanın Genişletilmesi. Enerji Yatırımlarında, Orta Büyüklükteki İşletmelerin de Önünün Açılması, Büyük Ölçekli Portföy Özelleştirmelerinde, Kademeli Uygulama ve Kamu-Özel Sektör İşbirliklerinin Daha Fazla Etkin Kılınması gibi 7 ana konuda bakanlara çözüm önerisi sunduklarını anlatan Özdemir, "Ziyaretler de gündeme getirdiğimiz tüm konulara bakanlarımız ciddi ilgi gösterdiler. Bu konuların dışında İş ve İşçi Güvenliği Hukuku konusunda da taleplerimiz ilettik. Konunun ekim ayında Meclise getireceği müjdesi verildi. Diğer konularla ilgili çalışma yapılacağı sözleri verildi" dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)