• DOLAR 32.559
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2429.829
  • ...
İHH Suriye'ye iki yardım TIR'ı daha gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA -Yaklaşık 3 yıldır süren savaşın oluşturduğu insani dramın had safhada olduğu Suriye'ye bugüne kadar 26 TIR gönderen Bursa İHH İnsani Yardım Derneği, 27'nci ve 28'inci İnsani yardım TIR'ını da dualarla Suriye'ye uğurladı.


12 ton makarna, 6.5 ton pirinç, 7.5 ton sıvı yağ, 5 ton bulgur, 1.5 ton fasulye, 4 ton kırmızı mercimek, 45 çuval un, 1 ton toz şeker, 500 KG nohut ve 50 adet yataktan oluşan yardım malzemesi, savaş mağduru olan halka ulaştırılacak.


Bursa İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Timur, yaptığı açıklamada, gönderilen malzemelerin Ramazan yardımlarının ilki olduğunu ve bu TIR'ların bayrama kadar her hafta devam edeceğini söyledi. Bursa olarak 10 TIR'lık bir Ramazan yardımını hedeflediklerini belirten Timur, "Bugün Ramazan ayı münasebeti ile Bursa İHH olarak yeni bir seferberlik başlatıyoruz. Bursalı hayırsever kardeşlerimizi bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bu kervana omuz vermeleri, destek olmaları için hayra davet ediyoruz.


Yanı başımızda yaşanan ve yüzyıllardır aynı devletin vatandaşı olarak hayat sürdüğümüz Suriye halkının içerisinde bulunduğu durum bugünlerde kardeşlik hukukunun gereği iftar sofralarımıza bir tabak da onlar için koymamızı ve bize bahşedilen nimetlerden onların payını unutmamamızı gerektirmektedir" şeklinde konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir