• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tarsus`tan İhvan`a ve Mursi`ye destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN-Tarsus`ta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, öğle namazını müteakiben Melik Tahir (Küçük Minare) Camii önünde yaptıkları ortak basın açıklamasında, Mısır`daki askeri darbeyi kınayarak, İhvan`a ve Mursi`ye destek verdiler.
 
Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Erdem-Der Başkanı Yılmaz Alinç, "Mısır`da geçtiğimiz seçimler yüzde 52 oy alarak Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi bir darbe ile görevinden uzaklaştırılmıştır. Bu darbe Mursi`nin şahsına değil, Mısır halkının iradesine karşı işletilen bir süreçtir. Halkın İradesine rağmen, ordunun Cumhurbaşkanı ve Hükümet oluşturma yetkisi yoktur. Çünkü milli iradenin önünde hiçbir kuvvet duramaz. ABD, AB ve İsrail`in çıkarları doğrultusunda her türlü işbirliğine açık sivil ya da askeri yönetimlerin bu coğrafyaya huzur getirmesi mümkün değildir." dedi.
 
Yapılan darbenin perde arkasında İslam`a düşmanlık olduğunu belirten Alinç, açıklamasına şöyle devam etti; "Kardeş ülke Mısır`da meydana gelen darbenin perde arkasında İslam ve insanlık düşmanı Amerika ve İsrail`i görüyoruz. Özelde Mısır halkı, genelde İslam coğrafyasında ki tüm haklar, siyasi oluşumlar, sivil toplum kuruluşları ve ülke halklarının birer parçası olan silahlı kuvvet mensupları, sağduyu ile hareket etmelidirler. Bir insanın haksız yere ölümüne sebep olmanın hesabını kimse veremez."
 
Son olarak Tarsuslu Sivil Toplum Kuruluşları olarak darbeyi kınadıklarını belirten Yılmaz Alinç, "Kardeş ülke Mısır`da meydana gelen darbeyi şiddetle kınıyor ve tel`in ediyoruz. En az Mısır`da darbe yapan ordu kadar bu darbeye sessiz kalan ülkeleri ve uluslararası kuruluşları da şiddetle kınıyoruz. Konu Müslüman ülkeler olunca darbe ve zorbalıklara alkış tutan, ikiyüzlü Avrupa Birliğini, Arap Birliğini, Birleşmiş Milletleri de şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.
 
Açıklama sonrası darbecileri ve arkalarındaki güçleri lanetleyen sloganlar atarak Mursi şahsında İhvan`ul Müslimin`i destekleyen kitle sessiz bir şekilde dağıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir