• DOLAR 32.486
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2491.086
  • ...
İstanbul `Müslümanlar Kardeşler`i için ayakta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Gece saat 24.00 sıralarında Mısır`ın Beşiktaş`ta bulunan İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan yüzlerce Müslüman, sabahın ilk saatlerine kadar Mısır`daki darbeyi protesto ederek Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşlere destek verdi.

Eylemde "Mısır Halkı Yalnız Değildir, İhvan`a Selam Direnişe Devam, Defol Sisi, Seninleyiz Mursi, Seyit Kutub-Elbenna Selam Olsun İhvan`a, Müslüman Zulme Boyun Eğmez, Ulusalcı Ordu Mısır`dan Defol, İstanbul`dan Mursiye Kardeşlere Bin Selam, İşbirlikçi Sisi Hesap Verecek" şeklinde sloganlar atıldı.

Konsolosluk önünde toplanan kalabalığa hitaben bir açıklama yapan İHH başkanı Bülent Yıldırım, Mısır`da sivil halkın üzerine ateş emrinin verildiğini ifade ederek ölü ve yaralılar olduğunu belirtti.

Tahrir Meydanı`nda toplanarak Mursi`yi indirmeye çalışan gurubun 300 ile 400 bin kişilik bir kitle olduğunu belirten Yıldırım, "Tahrir Meydanı`nda toplanan kalabalığın yarısı polis ve askerlerden oluşmaktaydı. Bu darbenin arkasında İsrail ve ABD var. Meydanda olmaları için para karşılığı kandırılan insanlar düştükleri hatayı anlayarak evlerine geri döndüler. Bu darbe girişimi sonucu ne olursa olsun Mısır`daki halkı birleştirdi. Tekrar seçim olsa Mursi ve arkadaşları yüzde 70`le iktidara gelir" diye konuştu. (İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir