• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
"Bediüzzaman'a hain demek kimsenin hadi değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Akil insanların Başbakan'a sundukları raporda Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi ve Şeyh Said Hazretleri gibi muhterem zatların manevi itibarlarının iadesi ile ilgili tek bir cümlenin geçmesi ve CHP eski Milletvekili Şahin Mengü'nün bu zatlara yönelik 'Hain' tabirini kullanmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.


Nur Cemaatinin ileri gelenlerinden Sıddık Şeyhanzade Hoca, Şahin Mengü denilen şahsın cevap verilmeye liyakatinin olmadığını, fakat bu şahsın temsil ettiği zihniyettin İslam'a ve Kur'ana olan düşmanlıkları bu mübarek zatları idam ederek, zindan atarak ve zehirleyerek gösterdiklerini söyledi.


Şeyhanzade Hoca, "Bu şahsın bu densiz ve alçak ithamları kendisi gibi hiçbir değerinin olmadığını biliyoruz. Bediüzzaman ve Şehid Şeyh Said (r.a) gibi zatlara düşmanlıkları onların kötülüğünden geliyor. Hayatlarını insanların kurtuluşuna adayan ve hayatlarının en büyük davası Allah'ı razı etmek ve insanların ebedi hayatları için dünya hayatlarını feda eden bu zatlara 'hain' demek en büyük hainliktir. Soruyorum; Ey Şahin Mengü! Acaba hayatın boyunca herhangi bir insana bir karşılığı olmadan bir iyilik yaptın mı? Hain dediğin bu mübarek zatlar hayatlarını ve sahip oldukları her şeyi bu mazlum millete ve bütün insanlığın saadetine feda etmişlerdir" diye konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir