• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2423.248
  • ...
"Mısır'daki darbe halka yapılmıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Mısır'da askeri cuntanın Muhammed Mursi ve İhvanı Müslimin Cemaati'ne yönelik yaptığı darbe girişiminin yankıları devam ederken konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Saadet Partisi Van İl Başkanı M. Necip Yavuzer ile AK Parti İl Başkan vekili Abdulhekim Karabıyık Mısır'da cuntanın gerçekleştirdiği darbenin doğrudan Mısır halkına yapılığını belirtti.

 

Ordusunun yapmış olduğu darbe girişimine tepki gösteren Saadet Partisi Van İl Başkanı M. Necip Yavuzer bu girişimin İslami yapılanmanın önünü kesmek ve Amerika'nın istediği çizgide bir yönetim belirleme olduğunu söyledi.

 

"Mısır'daki darbenin sebebi Mursi'nin icraatlarıdır"
Yavuzer, "Mısır'da yaklaşık olarak bir yıl evvel gerçekleşen seçimlerle iş başına gelen Mursi yönetiminin yapmış olduğu icraatlarla, samimi çalışmalar neticesinde onların istemi doğrultusunda olmadığını görmeleri üzerine kendilerine bağlı güçlerin de yardımı ile halkı provoke ettiler ve nihayetinde hazırlayıcı sebepleri, onlar açısından tatmin edici bir konuma geldikten sonra maalesef ordu yönetime el koydu" dedi.

 

Saadet Partisi: "Mursi hükümetini destekliyoruz"
Muhammed Mursi'nin geri adım atmadığını ve birçok Müslüman'ın kefenleriyle meydanlarda olduklarını hatırlatan Yavuzer, "Bugün oradaki kitleler kefenleriyle Müslümanların direnişlerinin şiarı olmuştur. Bizler de elbette ki bu harekâtı Mursi'nin başkanlığını yapmış olduğu o hükümeti desteklediğimizi ve Amerika çıkarları ile işbirlikçilerinin bu konudaki hezeyanlarının bitmesi gerektiği hususunda bizim dik bir duruşumuz ve desteğimiz vardır" şeklinde konuştu.

 

"Mursi'yi indirenler Erdoğan'ı bulmaya çalışacaktır"
Mısır'da yaşananları Türkiye'deki 28 Şubat sürecine benzeten M. Necip Yavuzer, "28 Şubat neticesinde bir Erbakan'ı indiren zihniyet nasıl ki, bir Erdoğan'ı çıkardıysa Mursi'yi indiren de bir Erdoğan'ı orda bulundurmaya çaba gösterecektir. Biz bunun böyle olmaması için İslam ümmet birliğinin İslam birliğinin oluşması için de mücadelelerimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Karabıyık: "Müslüman kardeşler kazanacaktır Ama…"
AK Parti Van İl Başkan Vekili Abdulhekim Karabıyık ise Mısır tarihinde ilk kez Mısır bir buçuk yıl önce yapılan demokratik bir seçimle cumhurbaşkanını seçtiğini hatırlatarak, "Halkın iradesi ile ve yüzde 50'den fazla oyla. İlk kez tarihte Mısır demokratik bir şekilde seçim kazanmıştı. Askeri yönetim darbe ifadesi ile yönetime el koymuştur. Ve seçimle demokratik bir zeminde seçilen cumhurbaşkanını dolayısı ile hükümetini azletmiştir" dedi.

 

Bundan sonraki aşamada İhvanı Müslimin'in ve Mursi'nin kazanacağını söyleyen Karabıyık, "Müslüman Kardeşler kazanacaktır. Ama sabırla ama kan dökerek değil. Her ne kadar dün Sayın Mursi ben görevimin başındayım halkı tepkilerini vermeye davet ediyoruz. Çünkü er veya geç neticede geçici hükümet kurulacaktır. Geçici hükümetten sonra vatandaşlar yine sandığa gidecektir. Bu tür darbecilerin mağlup edildiği tek yer sandıktır" diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir