• DOLAR 32.602
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2494.194
  • ...
Mısır Zafere Uzak Değildir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüz yıla yakındır Mısır`da yürütülen İslami hareket bütün dünyaya yayılmış durumda. Devrik lider Hüsnü Mübarek devrilince başa İhvan-ı Müslimin geçti. Buna en çok üzülen şeytan üçgeni olarak adlandırılan; ABD, İsrail ve İngiltere oldu. Bunların gölgesi altında yetişen Arap diktatörlerini sıralamaya gerek yok sanırım.

Abdulhakim Sonkaya’nın belirtiği gibi; “Mısırın cahil ve çapulcu takımının katkılarıyla Mısır Azizi Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı bir darbe yapıldı. İlk olarak şunu belirtmek isterim ki, söylemlerimizde asla “eski cumhurbaşkanı Mursi” ifadesini kullanmamalı, bunu içimizden bile geçirmemeliyiz. Çünkü o hala Mısırın Azizi ve cumhurbaşkanıdır. Bizim için bunun böyle olması gerekir. Mursi, hiçbir zaman devrik lider değildir”

Abdulhakim hocanın bu ifadelerine tamamen katılıyor ve şunu da eklemek istiyorum, “Allah mağara yarenlerini de aziz kıldı. Onlar dünyalık olan bütün saltanatları elin tersiyle ittikleri için Allah onları aziz kıldı”

Uzun zamandan beri her tarafı küfür kokan Mısır saraylarında Mursi’nin başa geçmesiyle bu saraylarda iman kokusu gelmeye başladı bunu hazm edemeyen cuntacılar kendilerine çizilen yolu hemen devreye soktular.

Mısırı en önemli kılan şeylerin başında Filistin davası gelmektedir. Çağın en büyük Firavunlardan biri olan Enver Sedat’ın ölümüyle başa geçen Hüsnü Mübarek otuz yıla aşkın bir zamanda Müslümanlara kan kusmuş onlara hayat hakkı tanımamıştır. Mursi’nin başa geçmesiyle başta Gazze olmak üzere ümmet rahat bir nefes almıştır.

Allah’ın izniyle bütün taşlar yerine oturacak Müslümanlara kan kusturanlar kendi kazdıkları kuyuluların içine düşecekler.
İngiliz The Guardian gazetesine konuşan kadın hakları savunucuları; Özgürlükçüyüz diye geçinen ikiyüzlü canavarları şu cümlelerle açıkladılar:

Mısır, cinsel taciz olayları ile dolu ve insanlar bu olaylara karşı duyarsızlaşmaya başladı. Burada kadınları soyarak tecavüz etmek için onları yerde sürükleyen toplu cinsel tacizlerden bahsediyoruz. Bu olaylar saklanıyor çünkü kimse Tahrir`in kutsallığını bozmak istemiyor.

Yaşadıklarını Facebook`ta paylaşan bir kadın şunları söylüyor; aniden yüzlerce erkeğin oluşturduğu, bir çemberin ortasında kaldım. “Her yerime… “ dedi.

Gazeteye konuşan başka bir kadın bazı durumlarda kadınlar polis tarafından da taciz ediliyor. Mısır devleti tacizlere göz yumuyor dedi.


CUMA KARAKOÇ
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir