• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Mursi yanlıları, BAE ve Suudi Arabistan`ı kınadı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fas`ın Başkent`i Rabat`ta meclis binası önünde toplanan göstericiler, seçimle yönetime gelen Mursi`yi destekleyen, ordunun yönetime el koymasını protesto etti.. Mısır ordusu aleyhine slogan atan göstericiler, Mısır`da yaşanan olaylara karşı ordu lehine açıklama yapan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan gibi ülkeleri kınayan açıklamalarda bulundu.

Tunus`ta da çeşitli sivil toplum kuruluşlarına mensup göstericiler, başkent Tunus`taki Filistin Caddesi`nden başlattıkları yürüyüşten sonra Mısır elçilik binası önüne geldi. Mısır`da ordunun demokratik düzene müdahale etmesini eleştiren göstericiler, "Asker asker niye, biz siyonist miyiz?" ve "Asker asker niye, biz Mübarek miyiz?" sloganları attı.

Muhammed Mursi`yi sonuna kadar desteklediklerini dile getiren göstericiler, Mısır Genelkurmay başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi`ye hitaben, "Ey Sisi Cumhurbaşkanı Mursi" şeklinde slogan attı.

Ürdün`ün başkenti Amman`da ise çoğunluğu İslami eğilimli gruplardan oluşan topluluk, Mısır elçiliği önünde toplanarak, Mursi`ye destek gösterisi düzenledi.

Seçilmiş cumhurbaşkanının görevinden alınmasını hukuka aykırı nitelendiren göstericiler, Mursi`nin bir an önce serbest bırakılması ve görevine geri dönmesine engel olunmaması çağrısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir