• DOLAR 32.589
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2496.886
  • ...
 İhvan: Mursi çıkana kadar meydanlardayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır’da Müslüman Kardeşler’in lideri Muhammed Bedii, başkent Kahire’de devrim karşıtı gösteri yapılan alana geldi. Bedii, göstericilere yönelik yaptığı konuşmada, “Seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi desteklemek ve korumak için meydanlarda kalmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Dana önce güvenlik güçleri tarafından tutuklandığı yönünde haberler çıkan Müslüman Kardeşler’in lideri Bedii, Kahire’nin Nasr bölgesinde gösteri yapılan Raba El Adaviye meydanına geldi. Göstericilere seslenen Bedii, meydanda toplanan yüz binlerce göstericinin bütün Mısır’ı temsil ettiğini söyledi. Güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmadığını ifade eden Bedii, ayrıca polisten kaçmadığını da vurguladı. Müslüman Kardeşler’in lideri, bu kalabalığın İslam’ı desteklemek için toplandığını söyledi.

Mursi’ye de destek çıkan Bedii, “Muhammed Mursi benim cumhurbaşkanım, sizin cumhurbaşkanınız ve bütün Mısır’ın cumhurbaşkanıdır.” dedi.

Mursi’yi desteklemeye devam edeceklerini belirten Muhammed Bedii, “Seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi desteklemek ve korumak için meydanlarda kalmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bedii konuşmasında gazetecilere de seslenerek, dürüst olmalarını, olayları tarafsız yansıtmalarını istedi. Müslüman Kardeşler’in lideri orduya ise “Mısır halkına geri dön. Sen bizdensin biz de sizden. Onun için mermilerini bize karşı kullanma.” çağrısı yaptı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir