• DOLAR 32.541
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.141
  • ...
 Mısır`da Şehid Sayısı Yükseliyor: 17 Şehid - CANLI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe karşıtı yüzbinler Tahrir Meydanı`na doğru yürüyüşe geçti. Nil üzerindeki köprüde karşılaşan taraflar birbirlerine taşlarla saldırıyor. Mısır Sağlık Bakanlığı ülke genelinde olaylarda 17 kişinin öldüğünü resmen açıkladı. Kaynaklar ise ölü sayısının açıklanan rakamın çok üzerinde olduğunu iddia ediyor

Darbeye direnenler kararlılıkla Tahrir`e ilerliyor Mısır`da askeri cuntaya karşı direnişe geçen halk, Adeviyye Meydanı`nda milyonlara ulaştı. Kahire sokaklarında sayıları 4 milyonu bulduğu belirtilen kalabalıklar, Tahrir Meydanı`na doğru ilerliyor. Tahrir`de ise darbe yanlısı ve sayıları binler olarak ifade edilen bir grup gösteriye devam ediyor. Darbeye karşı direnenler ise kararlı bir şekilde yürüyor. Yer yer çatışmalar çıkıyor. Ancak darbe karşıtları tüm güçleriyle ilerlemeyi sürdürüyor.

10 ŞEHİD OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

6 Ekim Köprüsü`nde Mursi yanlılarına yönelik müdahalede silah sesleri duyuldu. Ölü ve yaralılar olduğu belirtiliyor. İddiaya göre şu ana kadar 10 kişi hayatını kaybetti; en az 120 kişi de yaralandı. Ancak ölü ve yaralı sayısı güvenilir kaynaklar tarafından doğrulanmış değil.

Yüzbinlerce Mursi taraftarının devlet televizyonuna doğru yürüyüşe geçtiği de gelen bilgiler arasında. Mursi yanlısı gruplar, cuntacı Sisi`ye sadece iki saat süre vererek, Mursi saraya dönmezse Mısır Devlet televizyonu binasını basacaklarını duyurdu.

İhvan lideri Muhammed Bedii az önce Adeviye Meydanı`nda milyonlara seslenerek yaptığı konuşmada, Mursi serbest bırakılıncaya, görevine dönünceye kadar meydanlardan ayrılmayacaklarını söyledi.

BBC Arabic, ülke genelinde gösterilere katılanların sayısının 30 milyonu bulduğunu duyurdu...

 TRT Haber ve AA muhabirleri, Sina`daki El Ariş askeri havalanını Bedevi kabilelerinin ele geçirmiş olma ihtimalinden sözediyorç Bölgedeki kaynaklar, apaçi helikopterlerin havalanını yakınını bombaladığını duyuruyor.

KAHİRE`DEKİ ÇATIŞMALARDAN CANLI YAYIN

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir