• DOLAR 32.494
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2434.271
  • ...
Dağıstan`da başörtü yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DAĞİSTAN - Rusya Federasyonu`na bağlı Milli Eğitim Bakanlığın yavaş yavaş uygulamaya çalıştığı okul kılıf kıyafet uygulaması bazı cumhuriyetlerde belli olmaya başladı. Dağıstan`da kız çocuklarına okulda başörtü yasaklandı.

Bu gelişmeden sonra, Dağistan başkentinde Mahaçkale Merkez Camii İmamı Muhammadrasul Saaduev, Dağıstan`da Terörle Mücadele Komisyonu toplantısında konuştu ve şu açıklamada bulundu; "Okullarda kız çocuklarına İslam şeriatına göre giyilmesini yasaklanması, toplumda gerilime ve okullarda bazı ebeveynler tarafından boykotlara yol açabilir. Bu soruna tomlumla ve kız çocukların ebeveynlerle uzlaşmacı bir çözüm bulmalıyız.

Bazı din adamları şimdiden aldığı kararla toplumun rahatsız olduğu yönünde sinyalleri alıyorlar. Ancak, okul idareciler okul üniforma konusunda zafer elde ettiklerini söylemektedirler. Bu toplumu germek demektir. Şimdiden bazı ebeveynleri kız çocuklarını başörtüsüz okula göndermeyeceklerini söylemektedirler ve bizlerden fetva sormaktadırlar." (Riyad Makaev - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir