• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Darbeye karşı meydanları dolduran Mısır halkının yanındayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanlığı, Mısır'da askerler tarafından yapılan darbeyi tel'in ve Muhammed Mursi'ye destek vermek amacıyla saat 17.30'da Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde kitlesel bir basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasına Hüda Par yetkilileri, Bölgenin kanaat önderlerinden Molla Zeki Bilgin ve Molla Enver kılıçarslan, STK temsilcileri ve aralarında kadınların da bulunduğu binlerce kişi katıldı.

 

Molla Beşir Şimşek'in Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programda basın açıklamasını Hüda Par Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök okudu.

 

Darbeye destek verenleri tel'in ediyoruz

Mısır tarihinin ilk sivil Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı ordunun yapmış olduğu askeri darbeyi tel'in etmek için toplandıklarını belirten Gök, "Bu darbe, Mısır halkının yarısından fazlasının oyunu alarak seçilmiş Muhammed Mursi'ye ve halkın iradesine karşı yapılmıştır. Emperyalistlerin ve siyonizmin hizmetinde olan askeri cuntaya karşı direneceğini açıklayan Mursi'yi ve İhvanı, bu izzetli duruşundan dolayı tebrik ediyoruz. Hür Dava Partisi olarak, darbeye karşı meydanları dolduran Mısır halkının yanındayız" dedi.

 

Hür Dava Partisi olarak, Mısır halkının seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin yanında olduklarını, haklı mücadelesini ve Mısır halkının onurlu direnişini desteklediklerini ilan ettiklerine işaret eden Gök, "Kendi halkının düşmanı generalleri, halkın tek meşru temsilcisine karşı darbe yapanları ve bu darbeye destek verenleri tel'in ediyoruz. Darbeyi yapanlar da, destek verenler de İslam coğrafyasının, Müslümanlar tarafından yönetilmesine tahammülsüzlüklerini göstermişlerdir. Muhammed Mursi başta olmak üzere İhvan-ı Müslimin ve direniş çağrısı yapan bütün İslami parti, cemaat ve grupları selamlıyoruz. Onların yanında olduğumuzu dost-düşman herkese ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Bu darbe siyonizm adına bütün İslam ümmetine karşı yapılmıştır

Siyonistlerin ve işbirlikçilerinin, işgal edilen Filistin topraklarının civarını istikrarsız kılmak için her türlü şeytanlığı yaptıklarına dikkat çeken Gök, "Mısır'da yapılan bu darbe, küresel siyonist ittifakın talep ve desteği ile yapılmıştır. Bu darbe sadece Mısır Cumhurbaşkanı ve halkına karşı değil, siyonizm adına bütün İslam ümmetine karşı yapılmıştır. Demokrasi götürme bahanesi ile ülkeler işgal eden ABD ve Avrupa'nın, halkın iradesini çiğneyerek yapılan darbeden yana tavır takınmaları, İslama olan kinlerindendir" şeklinde tepki gösterdi.

 

Darbeyi destekleyenleri izzetli bir duruş sergilemeye davet ediyoruz

Nerede olursa olsun askerin siyasete karışmasına ve darbelere karşı olduklarına değinen Gök, "Mısır halkının bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını ümid etmekteyiz. Her şey bitmiş değildir. Halkın bu askeri darbeyi püskürtmesi Mübarek'i devirmesinden daha önemlidir. Mısır'daki bazı sıkıntıları bahane ederek darbeye davetiye çıkaranlar, bu darbeden kendileri de bir fayda görmeyeceklerdir. Darbecilerin yanında saf tutup darbeyi destekleyen Ezher Şeyhi'ni, Nur Partisi liderini tövbe ve istiğfar etmeye ve izzetli bir duruş sergilemeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

Gök açıklamasının devamında, Arap diktatörler ile demokrasiyi ve halk iradesini dilinden düşürmeyen ikiyüzlü Batı, darbeye hep birlikte alkış tuttuklarını belirterek, "Cuntanın kuklası Mansur'a ilk tebrik, Suud Krallığından geldi. Müslümanların iktidarında yüzde 1 muhalefetin bile önemli olduğunu, halkın sesine kulak verilmesi ve taleplerinin karşılanması gerektiğini dile getirenler, çoğunluğun iradesini ayaklar altına alıyorlar. Bahreyn'de iki yılı aşkın bir süredir, azınlık diktatörlüğüne karşı sokaklarda olan çoğunluğun sesini duymazdan geliyorlar" diye tepki gösterdi.

 

Bu darbe 28 Şubat darbesinin farklı bir versiyonudur

Ülkemizde de çoğunluğun desteğini alarak iktidara gelmekten ümit kesen zavallıların, darbeye karşı görünüyormuş gibi yaparak 'demokrasi sandıktan ibaret değildir' dediklerini aktaran Gök, "İslama olan düşmanlıklarını açıktan dile getiremedikleri için bu bahanelerin ardına saklanıyorlar. Çoğunluk Müslüman olunca bu tür sözlerle asıl niyetlerini gizlemeye çalışıyorlar. Mısır'da olan şey Gezi Parkı bahane edilerek yapılmak istenenin başarıya ulaşmış halidir. Bu darbe, 28 Şubat darbesinin farklı bir versiyonudur. Ama inanıyoruz ve ümid ediyoruz ki, Mısır halkı Allah'ın izni ile bunu geri püskürtecektir" ifadesine yer verdi.

 

İslam baharını kışa çeviremeyeceklerdir

Gök, daha sonra açıklamasını şöyle sürdürdü: "Başta Mısırdakiler olmak üzere yeryüzünün tüm zalimleri bilsin ki, uşaklığını yaptıkları emperyalistlerin ve siyonistlerin çıkarları uğruna İslam ümmetinin hasret ve özlemle beklediği, uğruna zindanları, hicretleri ve şehadetleri göze aldığı İslam baharını kışa çeviremeyeceklerdir. Şu istikbal-i inkılabat içinde en gür sâdâ İslam'ın sâdâsı olacaktır."

 

Gök, İslam coğrafyasındaki bütün hükümetlere seslenerek şu çağrıda bulundu: "Darbeciler tarafından Cumhurbaşkanı olarak ilan edilen Mansur'u tanımadığınızı, Muhammed Mursi'yi meşru Cumhurbaşkanı ve tek muhatab kabul ettiğinizi ilan ediniz. İslam ümmetinin bir bütün olarak tepkisini net bir şekilde ortaya koyup; emanet, sahibine teslim edilinceye kadar duyarlılığını sürdürmesi çağrısında bulunuyoruz."

 

Müslüman kardeşlerimizden dualarımızı esirgemeyelim

Gök, basın açıklamasına katılanlara ve tüm Müslümanların dua etmelerini isteyerek, "Müslüman kardeşlerimizden dualarımızı esirgemeyelim. Allah-u Teâlâ, zalimlerin tuzaklarını boşa çıkarsın. Allah-u Teâlâ, Müslüman Mısır halkının yarım kalmış devrimlerini zafere ulaştırsın. Firavun'u ve ordusunu Nil'de boğan Allah-u Teâlâ, günümüz Firavunlarını da kinlerinde boğsun" dedi.

 

"İhvana selam direnişe devam", "zulme karşı omuz omuza" gibi afişlerin açıldığı basın açıklamasında sık sık tekbir getirildi.

 

Basın açıklamasında; "Diren Mursi müminler seninle", kahrolsun israil, kahrolsun ABD", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" ve "Jibo zalima biji cehennem" gibi Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıldı.

 

Basın açıklaması Molla Şehmus Emlük'ün Mısırlı Müslümanlar için yaptığı Arabça-Kürtçe dua ile son buldu.

 

Dua sırasında katılımcıların duygulandığı gözlendi.

 

Basın açıklamasına katılan bazı gençlerin üzerinde Muhammed Mursi'nin resminin bulunduğu tişört giymeleri dikkat çekti. (M.Fatih Akgül/Mehmet Mikyas/Yasir Oğuz/ Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir