• DOLAR 32.586
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2427.824
  • ...
`İslam baharını kışa çeviremeyecekler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Cuma Namazı çıkışı Şırnak Cumhuriyet Caddesi Millet Çeşmesi yanında kitlesel bir basın açıklaması yapan HÜDA PAR, Mısır`da halkın seçilmiş iradesine karşı batı güdümlü ordunun yapmış olduğu darbeyi tel`in ederek Mursi ve İhvan`ul Müslimin`e destek çıktı.
 
"Mursi`yi tebrik ediyoruz, darbeye destek verenleri tel`in ediyoruz"
Mısır tarihinin ilk sivil Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye karşı ordunun yapmış olduğu askeri darbeyi tel`in etmek için toplandıklarını belirten HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılınç; "Bu darbe, Mısır halkının yarısından fazlasının oyunu alarak seçilmiş Muhammed Mursi`ye ve halkın iradesine karşı yapılmıştır. Emperyalistlerin ve siyonizmin hizmetinde olan askeri cuntaya karşı direneceğini açıklayan Mursi`yi ve İhvanı, bu izzetli duruşundan dolayı tebrik ediyoruz. Hür Dava Partisi olarak, darbeye karşı meydanları dolduran Mısır halkının yanındayız.
 
Hür Dava Partisi olarak, Mısır halkının seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi`nin yanında olduğumuzu, haklı mücadelesini ve Mısır halkının onurlu direnişini desteklediğimizi ilan ediyoruz. Kendi halkının düşmanı generalleri, halkın tek meşru temsilcisine karşı darbe yapanları ve bu darbeye destek verenleri tel`in ediyoruz." dedi.
 
İslam baharını kışa çeviremeyecekler
Kılınç açıklamasının devamında, "Değerli kardeşlerim! Başta Mısırdakiler olmak üzere yeryüzünün tüm zalimleri bilsin ki, uşaklığını yaptıkları emperyalistlerin ve siyonistlerin çıkarları uğruna İslam ümmetinin hasret ve özlemle beklediği, uğruna zindanları, hicretleri ve şehadetleri göze aldığı İslam baharını kışa çeviremeyeceklerdir. Şu istikbal-i inkılabat içinde en gür sâdâ İslam`ın sâdâsı olacaktır.
 
Aziz Müslümanlar! İslam coğrafyasındaki bütün hükümetlere sesleniyoruz ve diyoruz ki;
 
Darbeciler tarafından Cumhurbaşkanı olarak ilan edilen Mansur`u tanımadığınızı, Muhammed Mursi`yi meşru Cumhurbaşkanı ve tek muhatap kabul ettiğinizi ilan ediniz.
 
İslam ümmetinin bir bütün olarak tepkisini net bir şekilde ortaya koyup; emanet, sahibine teslim edilinceye kadar duyarlılığını sürdürmesi çağrısında bulunuyoruz.
 
Müslüman kardeşlerimizden dualarımızı esirgemeyelim. Allah-u Teâla, zalimlerin tuzaklarını boşa çıkarsın. Allah-u Teâla, Müslüman Mısır halkının yarım kalmış devrimlerini zafere ulaştırsın. Firavun`u ve ordusunu Nil`de boğan Allah-u Teâla, günümüz Firavunlarını da kinlerinde boğsun." diye konuştu.
 
Basın açıklamasında sık sık "İhvan`a Selam, Direnişe Devam", "Diren Mursi Mü`minler Seninle", "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun Amerika", "Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık" ve "Ji Boy Zalıma Biji Cehennem" sloganları atıldı.
 
Açıklamanın sonunda kitle sessiz bir şekilde dağıldı.
(Mustafa Erkan İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir