• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Eker'den çiftçilere hibe desteği müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesi Proje Faaliyetleri İzleme Toplantısı"na Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Milletvekili Süleyman Hamzaoğulları, Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Batman Valisi Ercan Arslan, kurum müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

 

37 milyon dolarlık proje
Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesi ile ilgili tanıtıcı sunumların yapıldığı toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, kalkınma projesinin 37 milyon dolara mal olduğunu açıkladı.

 

"Bölge tarımının modernleşmesi gerekiyor"
Bölge tarımının artık modernleşmesi gerektiğine dikkat çeken Eker, "Bu bölgenin tarımının modernleşmesi gerekiyor. Teknoloji ile birlikte tarım yapılması gerekiyor. Tarımsal faaliyetlerin çeşitlendirilmesi gerekiyor. Sadece buğday, arpa, mercimek, nohut ekmekle kalmaması gerekiyor. Meyveciliği geliştirmemiz gerekiyor. Altyapıyı geliştirmemiz gerekiyor. Tarıma dayalı sanayi geliştirmemiz gerekiyor. İpekçiliği tekrar ihya etmemiz gerekiyor" dedi.

 

Proje hibe desteği yüzde 70'e çıktı
Konuşmasında çiftçilere proje hibe desteği müjdesi veren Eker, mevcut destek olan yüzde 50 desteğin yüzde 70'e çıkarıldığını açıkladı. Ayrıca proje üst limitini de artırdıklarını söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Birisi bir bahçe tesis ediyor projesini getiriyor biz ona yüzde 50 hibe destek veriyorduk. Projenin hibe üst limiti 30 bin liraydı. Yani bir projeye en fazla 30 bin lira hibe veriyorduk. Toplam yüzde 50'sini verebiliyorduk. Ben bunu yüzde 70'e çıkardım. Hibe üst limiti 30 bin liraydı bunu da 84 bin liraya çıkardım. Haydi, buyurun projeleri getirin destekleyelim. Diyarbakır'da bu projelerin başvuruları Mayıs ayında başladı. Şimdi bunu ben açıklıyorum bu proje başvurusu yapanların hepsi bundan istifade edecek. Siirt ve Batman'daki kardeşlerimiz de Pazartesi gününden itibaren 9 Temmuz'a kadar projesini getirenlere biz yeni üst limitle onların projelerini destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Düzenlenen toplantı verilen kokteyl ile sona erdi. (Emrullah Araz / Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir