• DOLAR 32.574
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2435.721
  • ...
Amed`te binler Mursi`yi selamladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Amed`te bir araya gelen 51 STK, Mısır`da yaşanan darbeyi kınamak amacıyla kitlesel basın açıklaması yaptı. Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı`nın da destek verdiği eylem tarihi Ulu Camii önünde yapıldı.

Mursi lehine ve askeri cunta aleyhine sloganların atıldığı basın açıklamasına binlerce Diyarbakırlı katıldı. Basın açıklamasını ise STK`lar adına Tesettüre Çağrı Platformu Başkanı Mehmet Duyu okudu.

Amerika`nın ve İsrail`in desteklediği Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi kukla yönetimlerin de körüklemesiyle Mısır`daki selefiler, Hüsnü Mübarek yanlıları, yıllardır Mısır`ın kaymağını yiyen 30 zengin aile, Kiptiler ve laikler meydanlara döküldüğünü ifade eden Duyu, bu meydanlara oluk oluk para akıtan da kukla yönetimler olduğunu söyledi.

Görevi ülkesinin güvenliğini, vatandaşlarının huzur ve emniyetini sağlamak olan Mısır ordusunun seçilmiş meşru yönetime müdahalede bulunarak tarihte lanetle anılacak darbeciliğin yeni bir örneğini sergilediğini belirten Duyu, "Mısır ordusu, halkın seçimlerde Mursi`yi seçerek gösterdiği irade beyanına rağmen kendi halkına karşı bir tavır ortaya koyarak yönetime el koymuştur. Bu, hukuksal hiçbir dayanağı olmayan ve ordunun elindeki silahların potansiyel imha gücünü bizzat halkın iradesine karşı kullanmasıyla ortaya çıkan kabul edilemez bir durumdur. Halkın iradesine rağmen ordunun cumhurbaşkanını azletme ve yerine yeni cumhurbaşkanı atama yetkisi yoktur" diye konuştu.

Müslüman baskıya boyun eğmez
Irak`ta, Suriye`de ya da İslam coğrafyasının bir başka ülkesinde yaşanılan kaos ortamının, gerilimlerin ve çatışmaların münferit birer olay olarak değerlendirilemeyeceğinin altını çizen Duyu, "ABD`nin kuyruğunda dolaşan bir takım körfez ülkelerinin ya da petrol krallıklarının Mısır halkının iradesine sahip çıkılmasını sağlayacak yaptırımları mümkün değildir. İslam ülkelerinde yaşayan halkın ırkçı emperyalizmin demokrasi, özgürlük, insan haklan kavramlarının ardına gizlenerek yaptığı bir takım ayartmaları algılayamamaları sonucu şiddet içeren olaylara yönelmelerinin kendilerine bir fayda getirmeyeceği de açıktır. Hangi renkten, ırktan ya da dil grubundan olursa olsun Müslümanların ve İslam Ülkelerinin ırkçı emperyalizmin tasallutundan kurtulmaları için kendi başlarına hareket etmek yerine birlik içerisinde olmaları gerekmektedir" ifadelerinde bulundu.

Zalimlerin Zulmünü Allah`a havale ediyoruz
İslam coğrafyasında yaşayan etnik ya da mezhepsel topluluklar karşıtlık ve çatışmaya değil, etkileşim ve onanma dayalı bir yöntem geliştirmelisi gerektiğini ifade eden Duyu, "Aksi halde akan kan ve dökülen gözyaşı Siyonizm`in Büyük İsrail Projesini besler. Özelde Mısır`da genelde İslam coğrafyasındaki tüm Müslüman toplulukları ümmet olmanın şuuru ile hareket etmeye davet ediyoruz. Etnik ve mezhepsel çatışmalardan, gücü ve kuvveti hakkın üstünlüğünün önünde gören davranışlardan uzak durmaya çağırıyoruz. Bu minvalde, tüm şeytani güçleri ve onların veletleri olan darbeci Mısır ordusunu tel`in ederek en üst perdeden kınıyor, zalimlerin zulmünü, Züntikam olan yüce Allah`a havale ediyoruz" diye konuştu.

Mısır`daki uluslararası komployu kınıyoruz
Mısır`da ümmetin iradesine ve seçilen Cumhurbaşkanına karşı yapılan askeri darbeyi reddettiklerini ilan eden Duyu, sözlerini şöyle sonlandırdı, "Barışçıl gösterilere karşı yapılan şiddeti de kınıyoruz. Mısır Asker-polis terör devletinin, başta Müslüman Kardeşler`e üye olanlar olmak üzere barışçıl amaçlı gösteri yapan göstericilere yaptığı baskıları, öldürmeleri, tutuklamaları, işkenceleri ve basına yapılan susturmaları, karartmaları kınıyoruz." (Fikret Kavgalı/Sedat Aslan/Hüseyin Asana-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir