• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
`Emperyalist darbeye karşı Müslüman Kardeşlerimizin yanındayız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gaziantep İl Başkanlığı`nın Mısır`daki askeri darbeyi tel`in etmek için düzenlediği kitlesel basın açıklaması Balıklı Parkı`nda yapıldı.

Cuma namazı sonrasında Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açıklamada darbeciler tel`in edilirken, Muhammed Mursi başta olmak üzere İhvn-ı Müslimin ve direniş çağrısı yapan bütün İslami parti, cemaat ve gruplar selamlandı.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR il Başkanı Mustafa Özaslan, Emperyalist ve Siyonizm`in hizmetinde olan askeri cuntanın yaptığı darbenin Mısır halkının iradesine karşı yapıldığına dikkat çekti.

HÜDA PAR olarak Mısır`ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin yanında olduklarını belirten Özaslan, "Darbeyi yapanlar da destek verenler de İslam coğrafyasının, Müslümanlar tarafından yönetilmesine tahammülsüzlüklerini göstermişlerdir" dedi.

Özaslan "İslam ümmetinin bir bütün olarak tepkisini net bir şekilde ortaya koyup; emanet sahibine teslim edilinceye kadar duyarlılığını sürdürmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Çok sayıda erkek ve kadının katıldığı basın açıklamasında sık sık "İhvan`a Selam Direnişe Devam" ve "Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık" şeklinde sloganlar atıldı.

Açıklamaya katılan kalabalık yapılan duanın ardından sessizce dağıldı. (Şefik Mert-İLKHA)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir